Cubelles presenta el Pla d'acció per l'energia sostenible

Font: Ajuntament de Cubelles

05/07/2018 - 10:08
 

Cubelles s’ha proposat reduir un 40% les emissions de gasos d’efecte hivernacle abans de l’any 2030.

Aquest és l’objectiu del Pla d’acció per l’energia sostenible local que s’ha presentat al municipi amb la voluntat de planificar un conjunt d’actuacions destinades a l’estalvi energètic i a la reducció d’emissions però també accions d’adaptació al canvi climàtic. El pla d’acció per l’Energia Sostenible ve derivat de la signatura d’adhesió que l’Ajuntament de Cubelles va fer al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per una energia sostenible local.

L’Ajuntament de Cubelles ja té a les seves mans el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima. Aquest document ha d’esdevenir el marc d’actuació del consistori amb l’objectiu de reduir els gasos d’efecte hivernacle un 40% a Cubelles de cara al 2030. L’elaboració del pla s’ha treballat els últims dos anys, des de l’adhesió del municipi al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia i el Clima el juliol de 2016. El paquet de polítiques inclou un total de 40 mesures concretes, 25 de mitigació i quinze d’adaptació als impactes del canvi climàtic.

El director de l’equip redactor de la consultoria Estudi Ramon Floch, Ivan Capdevila, ha posat exemples de quines accions hauria de fer l’ajuntament per reduir emissions.

Un altre conjunt d’accions aniran dirigides a prevenir els efectes del canvi climàtic que s’aniran accentuant amb els anys. Així ho ha explicat Ivan Capdevila de la consultoria redactora.

El Pla ha estat elaborat sota la supervisió i control tècnic de la Diputació de Barcelona i també inclou un inventari d’emissions de CO2 des del 2005, una anàlisi de la vulnerabilitat i els riscos de la vila al canvi climàtic i una diagnosi de les àrees d’acció principals. El regidor de Medi ambient i salut, Josep Maria Hugué, remarca que algunes de les accions incloses al document ja s’estan aplicant o bé estan programades.

Més enllà de tot el que pugui fer l’Ajuntament, el PAESC també té l’objectiu que Cubelles i la seva gent prengui una actitud responsable en relació l’estalvi energètic i la reducció d’emissions.

En aquesta entrevista, la tècnica de l'oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Míriam Romero, arran de la presentació a Cubelles del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima, més conegut com a PAESC, explica les accions incloses al document pensades per a la reducció d'un 40% de les emissions de CO2 a l'atmosfera i de la necessitat d'adaptar-nos als efectes del canvi climàtic, per tal que siguin el menys nocius possibles per a la població i el nostre entorn. 

 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La voluntat municipal és millorar la certificació energètica dels edificis amb la implantació progressiva d’energies renovables.

Article

El nou servei gratuït d’assessorament ha entrat en funcionament aquest 26 de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana de la Sostenibilitat. Durant aquesta setmana s’han programat actes informatius i de sensibilització amb l’objectiu de promoure un consum energètic més just, racional i respectuós amb l’entorn i els recursos.

Article
Aturem el malbaratament alimentari

 

La Mancomunitat Penedès-Garraf llança la cançó 'Stop Malbaratament' per a reivindicar l’aprofitament alimentari. La campanya impulsa bones pràctiques entre la ciutadania per evitar que aliments encara útils acabin al cubell de la brossa orgànica. La composició musical és de Neus Ballvé, coneguda pel seu pas pel Club Super3, en col·laboració amb Joan Solana. 

Butlletí