Cornellà estalvia més de 170.000 € en la despesa energètica de 2016

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

23/06/2017 - 10:47

Cornellà coneix en detall el comportament energètic dels edificis i de l’enllumenat municipal gràcies al seguiment de la facturació energètica del consistori.. La reducció del consum energètic municipal també va evitar l’emissió de 270 tones de CO2 a l’atmosfera.

La factura energètica municipal va ser de 2.505.565 el 2016, cost equivalent a 29,1 € per habitant. Aquesta despesa és un 6,6% inferior a la de l’any anterior, disminució assolida gràcies a la reducció del consum d’energia i a l’abaratiment del seu preu. Es tracta del tercer any consecutiu que l’ajuntament redueix l’import de la factura energètica.

El consum energètic municipal el 2016 va ser un 5,5% inferior al de l’any anterior. Entre electricitat i gas es van consumir 17.211.445 kWh, el 65% en edificis municipals i el 35% en enllumenat públic i semàfors. El consum de gas i d’electricitat en enllumenat es va reduir significativament, mentre que el consum d’electricitat en equipaments es va mantenir a nivells de 2015.

Pel que fa als edificis municipals, el consum ha tingut lloc en els equipaments educatius (38%), seguits dels equipaments amb piscina (14%), els culturals (12%), els d’oficines (11%) i els esportius (8%).Aquesta informació es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica [SIE]. 

La capacitat d’un municipi per a dur a terme una gestió energètica i de l’aigua eficaç parteix de l’accés a dades de bona qualitat dels consums i les facturacions i a fer-ne un seguiment acurat.

Aquesta informació es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica [SIE]. Podeu consultar el resum de l’informe aquí.


 

Etiquetes: 
Categories: 
AdjuntMida
PDF icon Resum executiu387.41 KB

Relacionats

Article
Es basen en reduir la potència contractada

Torre Balcells

L’Ajuntament del Prat s’ha acollit a l’opció de reduir les potències contractades, recollida en el decret d’estat d’alarma, per aplicar-la en 29 equipaments municipals. Gràcies a això, està estalviant 600 al dia en la factura elèctrica.

Article

Durant aquests dies, en passar més temps a casa, els nivells de consum energètic augmenten. Per això, encara pren més rellevància poder ajustar la potència elèctrica que tenim contractada a les nostres necessitats reals i estalviar diners a finals d’any.

Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí