Cornellà estalvia més de 170.000 € en la despesa energètica de 2016

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

23/06/2017 - 10:47

Cornellà coneix en detall el comportament energètic dels edificis i de l’enllumenat municipal gràcies al seguiment de la facturació energètica del consistori.. La reducció del consum energètic municipal també va evitar l’emissió de 270 tones de CO2 a l’atmosfera.

La factura energètica municipal va ser de 2.505.565 el 2016, cost equivalent a 29,1 € per habitant. Aquesta despesa és un 6,6% inferior a la de l’any anterior, disminució assolida gràcies a la reducció del consum d’energia i a l’abaratiment del seu preu. Es tracta del tercer any consecutiu que l’ajuntament redueix l’import de la factura energètica.

El consum energètic municipal el 2016 va ser un 5,5% inferior al de l’any anterior. Entre electricitat i gas es van consumir 17.211.445 kWh, el 65% en edificis municipals i el 35% en enllumenat públic i semàfors. El consum de gas i d’electricitat en enllumenat es va reduir significativament, mentre que el consum d’electricitat en equipaments es va mantenir a nivells de 2015.

Pel que fa als edificis municipals, el consum ha tingut lloc en els equipaments educatius (38%), seguits dels equipaments amb piscina (14%), els culturals (12%), els d’oficines (11%) i els esportius (8%).Aquesta informació es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica [SIE]. 

La capacitat d’un municipi per a dur a terme una gestió energètica i de l’aigua eficaç parteix de l’accés a dades de bona qualitat dels consums i les facturacions i a fer-ne un seguiment acurat.

Aquesta informació es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica [SIE]. Podeu consultar el resum de l’informe aquí.


 

Etiquetes: 
Categories: 
AdjuntMida
PDF icon Resum executiu387.41 KB

Relacionats

Notícia
Palma, Almassora i Benidorm, entre d'altres, també han rebut reconeixement

Els ajuntments de Cornellà de Llobregat i de Sant Fruitós de Bages i el Consell comarcal d'Osona ha estat un dels guardonats en la setzena edició dels premis estatals Ciutat Sostenible, que atorga anualment la Fundació Fórum Ambiental amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Notícia
El consorci Vilawatt ja és una realitat

Vilawatt informació obre les seves portes amb l'objectiu d'ajudar a la ciutadania de Viladecans a entendre millor la seva factura de llum i de gas. Ho fa per mitjà d'un servei d'assessorament energètic.
Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Butlletí