Cornellà estalvia més de 170.000 € en la despesa energètica de 2016

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

23/06/2017 - 10:47

Cornellà coneix en detall el comportament energètic dels edificis i de l’enllumenat municipal gràcies al seguiment de la facturació energètica del consistori.. La reducció del consum energètic municipal també va evitar l’emissió de 270 tones de CO2 a l’atmosfera.

La factura energètica municipal va ser de 2.505.565 el 2016, cost equivalent a 29,1 € per habitant. Aquesta despesa és un 6,6% inferior a la de l’any anterior, disminució assolida gràcies a la reducció del consum d’energia i a l’abaratiment del seu preu. Es tracta del tercer any consecutiu que l’ajuntament redueix l’import de la factura energètica.

El consum energètic municipal el 2016 va ser un 5,5% inferior al de l’any anterior. Entre electricitat i gas es van consumir 17.211.445 kWh, el 65% en edificis municipals i el 35% en enllumenat públic i semàfors. El consum de gas i d’electricitat en enllumenat es va reduir significativament, mentre que el consum d’electricitat en equipaments es va mantenir a nivells de 2015.

Pel que fa als edificis municipals, el consum ha tingut lloc en els equipaments educatius (38%), seguits dels equipaments amb piscina (14%), els culturals (12%), els d’oficines (11%) i els esportius (8%).Aquesta informació es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica [SIE]. 

La capacitat d’un municipi per a dur a terme una gestió energètica i de l’aigua eficaç parteix de l’accés a dades de bona qualitat dels consums i les facturacions i a fer-ne un seguiment acurat.

Aquesta informació es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica [SIE]. Podeu consultar el resum de l’informe aquí.


 

Etiquetes: 
Categories: 
AdjuntMida
PDF icon Resum executiu387.41 KB

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament d'Abrera redueix la despesa energètica instal·lant plaques solars en edificis municipals. El municipi reduirà més de 350 tones de CO₂ cada any amb l'energia fotovoltaica i una caldera de biomassa

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Article

Una nova caldera donarà servei als habitatges del barri de l’Escorxador.

Butlletí