Cornellà de Llobregat recupera espais per a l'ús de les persones i per incrementar el verd urbà

06/04/2022 - 08:57

El carrer Bonestar de Cornellà de Llobregat es transformarà en un passeig per a vianants.

Una de les obres que es portaran a terme aquest any 2022 a Cornellà de Llobregat serà la remodelació del carrer Bonestar per transformar-lo en un espai exclusiu per a vianants, amb l'objectiu de pacificar-lo i crear una plataforma única, més vegetació i espais de descans. La remodelació afecta al tram comprès entre els carrers Florida i Anoia. Aquest tram es va tancar al trànsit el 2020 arran de la crisi sanitària per oferir més espais per passejar i, dos anys després, aquesta actuació temporal passarà a ser permanent.

Aquesta reforma té una durada prevista de tres mesos i un pressupost de 219.967 euros per part de l'Ajuntament. La voluntat és prioritzar el vianant, oferint espais verds i de lleure a la ciutadania. L'obra consisteix en la construcció d'una plataforma única a tot l'àmbit del projecte i recuperar més de 2.150 metres quadrats per a la població, a més de millorar l'accessibilitat i la confortabilitat de el carrer. Alhora, es millora paisatgísticament l'entorn d'una de les principals vies de connexió a peu entre els barris de la Gavarra i Centre. 

Les obres inclouen també la reorganització de la línia d'aparcament i la col·locació de mobiliari urbà nou. S'ha previst que l'accés a tots tres trams del carrer Bonestar, inclosos en l'àmbit del projecte, sigui de ús exclusiu per a aparcaments privats i, si cal, per a vehicles autoritzats. També s'aprofita l'actuació per a millorar el clavegueram.

Cornellà viu un procés de reurbanització d'alguns espais de la ciutat que s'allargarà  durant els propers mesos i que comportarà un canvi significatiu en alguns carrers, que es recuperen per al ús de les persones i per incrementar el verd urbà. 


 

Categories: 

Relacionats

Acte
26/03/2023 - 00:00
Riu Llobregat a Cornellà de Llobregat
Notícia

Dos nous centres educatiu de Cornellà de Llobregat se sumen a la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat del municipi. 

Article

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Butlletí