Cornellà de Llobregat recupera espais per a l'ús de les persones i per incrementar el verd urbà

06/04/2022 - 08:57

El carrer Bonestar de Cornellà de Llobregat es transformarà en un passeig per a vianants.

Una de les obres que es portaran a terme aquest any 2022 a Cornellà de Llobregat serà la remodelació del carrer Bonestar per transformar-lo en un espai exclusiu per a vianants, amb l'objectiu de pacificar-lo i crear una plataforma única, més vegetació i espais de descans. La remodelació afecta al tram comprès entre els carrers Florida i Anoia. Aquest tram es va tancar al trànsit el 2020 arran de la crisi sanitària per oferir més espais per passejar i, dos anys després, aquesta actuació temporal passarà a ser permanent.

Aquesta reforma té una durada prevista de tres mesos i un pressupost de 219.967 euros per part de l'Ajuntament. La voluntat és prioritzar el vianant, oferint espais verds i de lleure a la ciutadania. L'obra consisteix en la construcció d'una plataforma única a tot l'àmbit del projecte i recuperar més de 2.150 metres quadrats per a la població, a més de millorar l'accessibilitat i la confortabilitat de el carrer. Alhora, es millora paisatgísticament l'entorn d'una de les principals vies de connexió a peu entre els barris de la Gavarra i Centre. 

Les obres inclouen també la reorganització de la línia d'aparcament i la col·locació de mobiliari urbà nou. S'ha previst que l'accés a tots tres trams del carrer Bonestar, inclosos en l'àmbit del projecte, sigui de ús exclusiu per a aparcaments privats i, si cal, per a vehicles autoritzats. També s'aprofita l'actuació per a millorar el clavegueram.

Cornellà viu un procés de reurbanització d'alguns espais de la ciutat que s'allargarà  durant els propers mesos i que comportarà un canvi significatiu en alguns carrers, que es recuperen per al ús de les persones i per incrementar el verd urbà. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Cornellà de Llobregat disposarà del primer carregador ultraràpid per a vehicles elèctrics que s'incorporarà a la xarxa d'electrolineres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El carregador proporcionarà una energia de 150 kW/h. Està previst que properament s'adjudiqui l'obra, i d'aquesta manera pugui entrar en funcionament durant el primer semestre de 2022. 

Acte
27/10/2022 - 12:00
CitiLab de Cornellà de Llobregat Pl. Can Suris s/n - 08940 Cornellà de Llobregat
Notícia
 

Aquest any han participat nou municipis: Sant Boi, Esplugues, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i L’Hospitalet que, malgrat no pertànyer a la comarca, és una de les ciutats impulsores de la iniciativa.

Butlletí