Continua l'adequació del reg a les zones verdes de Ripollet

03/08/2017 - 16:45

La brigada municipal de jardineria i Jardinet SCCL, l'empresa concessionària del manteniment de les zones verdes municipals, continuen fent les obres d'adequació de la xarxa de reg de tot el municipi.

Aquesta adequació té l'objectiu de millorar l'eficiència hídrica i evitar la legionel·losi. Cal recordar que l'Ajuntament aposta per canviar la xarxa de reg d'aspersió per sistemes de reg per degoteig o cintes exsudants, que ajuden a millorar l'eficiència hídrica i eviten l'acumulació d'aigua i la producció d'aerosols.

Els sistemes de reg de degoteig i de cintes exsudants són més sostenibles perquè reguen de forma localitzada a les arrels reduint pèrdues. Així mateix, faciliten els treballs de manteniment perquè redueixen el creixement de males herbes. Aquest reg és el més adient per acomplir el que estableix la normativa sobre la prevenció i control de la legionel·losi a les instal·lacions. El procés d'adequació dels sistemes de reg es fa de forma gradual i, per tant, algunes de les zones verdes es veuen afectades temporalment per la manca de reg.

Al mateix temps, per optimitzar l'estalvi d'aigua es tracta d'utilitzar espècies vegetals de baix consum hídric. Aquest fet també es trasllada a les zones de prat de tot el municipi. És per aquesta raó que els prats tenen un aspecte marronós a l'hivern i en el període de forta calor estival. Aquest color té a veure amb la naturalesa d'aquestes espècies i no pas a la seva mortaldat. Des del consistori s'aposta per aquest tipus de prat en detracció de les gespes tradicionals que requereixen grans consums d'aigua.

La Regidoria de Medi Ambient i Jardineria de l'Ajuntament de Ripollet explica que aquestes són les mesures que es realitzen en tots els parcs i jardins de la ciutat i demana als veïns i veïnes del municipi disculpes per les molèsties que aquest fet pot ocasionar. 

Categories: 

Relacionats

Acte
01/03/2020 - 12:00
Parc del Masot
Notícia

L'Associació Ripollet Natura es posarà a disposició dels equips docents dels centres per dinamitzar accions destinades a fer, primer, una diagnosi de la producció de residus de cada centre per, posteriorment, assessorar-los en la recerca, disseny i posada en marxa d'iniciatives sostenibles per reduir al màxim la producció de residus al centre.

Notícia

Sant Cugat del Vallès instal·larà pipicans al barri de Volpelleres que serviran per generar compost i reutilitzar-lo als parcs i espais verds de la ciutat. La intenció és ubicar l'any vinent mitja dotzena d'aquestes instal·lacions, en una prova pilot.

Butlletí