Comencen les obres per posar lluminàries LED a 668 faroles de Taradell

20/12/2022 - 10:00

Aquesta actuació tindrà una durada aproximada de 2 mesos, i afectarà diferents zones del municipi.

Fa unes setmanes que han començat les obres per instal·lar 668 lluminàries LED a l'enllumenat públic de Taradell en substitució de les lluminàries actuals. Aquesta substitució implica obra civil (rases, cates, fonaments…) ja que en la majoria de casos no només es canvia la lluminària sinó que també es canvien les columnes o el cablejat elèctric. Les obres de substitució està previst que durin uns 2 mesos aproximadament i que afectin a gran part del municipi. Així, les zones d'actuació d'aquesta intervenció són: La Roca, la zona de la Codina, la zona de Castellets, la Plaça del Sol, la ronda dels Vilademany, el carrer Batllia, la carretera de Balenyà, el carrer Ramon Pou, la Coma del Reig, el passeig Sant Genís, el carrer Sant Sebastià i l'entorn de l'Església.

Aquesta actuació generarà un estalvi energètic del 80% en el consum elèctric d'aquests enllumenats, el qual suposarà un estalvi de 65.492,95 € a l'any i menys emissions de gasos d'efecte hivernacle (per valor de 83,45 Tones de CO2eq a l'any). També suposarà disminuir la contaminació lumínica a Taradell tot millorant, al mateix temps, la quantitat i la qualitat de la il·luminació dels carrers.

L'Ajuntament de Taradell ha pogut impulsar aquesta actuació gràcies a l'assoliment de dues subvencions: una dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, coordinats per la Generalitat de Catalunya, i una altra de la Diputació de Barcelona dins del programa Renovables 2030. Precisament, en el marc d'aquest programa està previst que el proper any es pugui actuar a la resta de zones que quedaran pendents.

Cal comentar que aquesta actuació s'emmarca en el pla de manteniment i millora dels enllumenats públics de Taradell per adequar-se a la normativa vigent, tant des d'un punt de vista ambiental com de seguretat. De fet, no només es busca la sostenibilitat, sinó que també s'aprofita per legalitzar i adequar totes les instal·lacions elèctriques (quadres, línies, suports…) per raons de seguretat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’actuació suposarà el canvi integral de les 868 lluminàries de Bagà per sistemes eficients i la corresponent millora dels quadres elèctrics existents.

Article

És el segon municipi amb més instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic d'Osona, només superat per Vic

Notícia

Santpedor substituirà tot l’enllumenat públic a LED aquest 2023

Butlletí