Comença la renovació de lluminàries i la instal·lació de punts de telegestió de l’enllumenat públic a Cubelles

28/09/2021 - 08:00

Les obres estan cofinançades pels fons europeus FEDER i l’Ajuntament de Cubelles.

L’Ajuntament de Cubelles ha iniciat la renovació de 630 lluminàries amb tecnologia LED que es va aprovar el passat mes de novembre dins d’una subvenció del fons FEDER. A més d’aquest canvi es procedirà a la instal·lació d’onze punts de telegestió del sistema d’encesa d’enllumenat públic. Es preveu que les feines tinguin una durada aproximada de tres setmanes.

Les obres, que ha licitat el Consell Comarcal del Garraf dins del programa d’eficiència energètica del Garraf, les executen les empreses UTE Etrabonal Etralux SAU i Serveis Integraks de Manteniment Rubatec SA i tenen un cost de 209.140,42€, dels quals el 50% els aporta l’Ajuntament de Cubelles i la resta provenen del Fons Europeu.

L’objectiu és renovar l’enllumenat, adequar-lo a la normativa europea de sostenibilitat ambiental i reduir la contaminació lumínica. Per aquest motiu es substitueixen les làmpades de vapor de mercuri, les llumeneres en quadres elèctrics complerts i que es puguin telegestionar. En total s’actua en 9 dels 58 quadres elèctrics del municipi reduint un 50,33% de les làmpades de vapor de mercuri (604 en tot el municipi). Els nous fanals es distribuiran als barris del Parc de Cubelles, La Gaviota, Eixample Nord i Sud Sumella, entre d'altres.

Així mateix, s’aprofitarà per ajustar la potència de les llumeneres LED, passant als 60w en els fanals de carrers i a 45 w en els ambientals.

Les noves lluminàries ens permeten ajustar els nivells i reduir el consum”, explica el primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Espai Públic i Medi ambient, Josep Maria Hugué. Amb aquesta renovació es calcula que l’estalvi energètic serà de més del 70% sobre els punts de llum en que s'actua, reduint  la despesa econòmica en més de 50.000 euros anuals. El responsable polític ha afegit que “aquesta mesura s’emmarca en l’aposta del Consistori per reduir les emissions de CO2, recollida en els PAESC”, al qual el municipi es va adherir el 2016.  


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Cubelles i l’empresa EFCA van presentar el balanç dels primers quatre anys de la implantació del Pla de gestió de l’espai d’interès natural de la desembocadura del riu Foix, que es va aprovar l’any 2019

Notícia

El nou enllumenat intel·ligent del parc del Molinet de Santa Coloma de Gramenet incorpora en la il·luminació sensors de presència que controlen la intensitat i el color de la llum, de manera que respecta el cicle biològic de les espècies i redueix la contaminació lumínica

Article

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

Butlletí