Comença la redacció de les Vies Blaves, que faran transitables les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener

22/06/2017 - 08:42

Les Vies Blaves passaran per 65 municipis i se'n beneficiaran més de 5 milions de persones. El pressupost del projecte és de 25 milions d'euros i estarà acabat el 2020.

El vicepresident segon i responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha presentat a Manresa els equips redactors del projecte de les Vies Blaves, pioner al sud d'Europa, per rehabilitar la llera del riu Llobregat i els seus afluents, Anoia i Cardener. A l’acte, ha participat també, entre d’altres personalitats, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

L'acte ha aplegat els 33 ajuntaments del Bages, el Berguedà, el Baix Llobregat, el Moianès i el Vallés Occidental que es beneficiaran de la Via Blava Llobregat, on s'invertiran 14 milions d'euros. A la trobada d’avui s’han reunit més de 60 alcaldes i tècnics dels municipis participants.

Durant la seva intervenció Marc Castells ha subratllat que «la jornada d’avui representa el tret de sortida de les Vies Blaves amb la presentació dels equips redactors d’un projecte que posa en valor la riquesa del territori».

Marc Castells ha afirmat que les Vies Blaves contempla un pressupost de 25 milions d’euros i arribarà a més de 5 milions de persones, que «millorarà la comunicació dels rius i oferirà una xarxa de camins a disposició de la ciutadania. Un projecte que es desenvolupa amb el suport de tots els municipis participants, ja que es farà amb el consens de tots».

El vicepresident ha agraït el suport i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya en aquest projecte i ha recordat que «es tracta d’un programa que representa la possibilitat de caminar, anar en bici o en tren al llarg de 300 kilòmetres de territori oferint un producte d’alt nivell turístic». Un projecte que «ha de créixer, progressar i que en un futur pot enllaçar amb les Vies Verdes de Girona, o per què no enllaçar el territori des de Cadis i fins a Atenes», ha afirmat Castells.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant el mes de juny s’ha dut a terme la darrera tanda de mostrejos per avaluar la qualitat de l’aigua del riu Besòs arran de l’incendi a les instal·lacions de l’empresa Ditecsa, a Montornès del Vallès, produït a mitjan desembre de 2019.

Article

El Pla director urbanístic, redactat per la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat, crea un marc urbanístic i territorial adequat per recuperar, difondre i fer accessibles els diversos paisatges culturals i naturals situats al llarg de les lleres d’aquests tres rius de la demarcació de Barcelona.

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Butlletí