Comença la redacció de les Vies Blaves, que faran transitables les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener

22/06/2017 - 08:42

Les Vies Blaves passaran per 65 municipis i se'n beneficiaran més de 5 milions de persones. El pressupost del projecte és de 25 milions d'euros i estarà acabat el 2020.

El vicepresident segon i responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha presentat a Manresa els equips redactors del projecte de les Vies Blaves, pioner al sud d'Europa, per rehabilitar la llera del riu Llobregat i els seus afluents, Anoia i Cardener. A l’acte, ha participat també, entre d’altres personalitats, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

L'acte ha aplegat els 33 ajuntaments del Bages, el Berguedà, el Baix Llobregat, el Moianès i el Vallés Occidental que es beneficiaran de la Via Blava Llobregat, on s'invertiran 14 milions d'euros. A la trobada d’avui s’han reunit més de 60 alcaldes i tècnics dels municipis participants.

Durant la seva intervenció Marc Castells ha subratllat que «la jornada d’avui representa el tret de sortida de les Vies Blaves amb la presentació dels equips redactors d’un projecte que posa en valor la riquesa del territori».

Marc Castells ha afirmat que les Vies Blaves contempla un pressupost de 25 milions d’euros i arribarà a més de 5 milions de persones, que «millorarà la comunicació dels rius i oferirà una xarxa de camins a disposició de la ciutadania. Un projecte que es desenvolupa amb el suport de tots els municipis participants, ja que es farà amb el consens de tots».

El vicepresident ha agraït el suport i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya en aquest projecte i ha recordat que «es tracta d’un programa que representa la possibilitat de caminar, anar en bici o en tren al llarg de 300 kilòmetres de territori oferint un producte d’alt nivell turístic». Un projecte que «ha de créixer, progressar i que en un futur pot enllaçar amb les Vies Verdes de Girona, o per què no enllaçar el territori des de Cadis i fins a Atenes», ha afirmat Castells.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un nou pla proposa gairebé mig miler d’habitatges públics i impulsar la millora ambiental del Besòs. El programa inclou una trentena de mesures conjuntes enfocades a la integració urbana, la recuperació ambiental, la protecció del litoral, la dinamització econòmica i l’habitatge públic.

Notícia

L'AMB comença les obres de transformació d'aquest eix vertebrador de Montcada i Reixac la ciutat, que connectarà l'espai fluvial amb el nucli urbà. El pressupost és d'uns 2,7 M€ i està finançat per l'AMB, l'Ajuntament de Montcada i Reixac i el fons FEDER.

Article
 

Més de 600 alumnes de 12 centres educatius de la ciutat han visitat el riu Llobregat en el marc de la celebració del Dia de l’Aigua. L’activitat s’emmarca en les accions que desenvolupen les escoles i instituts que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenible i el Padrins del Riu.

Butlletí