Comença la instal·lació del nou enllumenat públic eficient i sostenible a Sant Martí Sesgueioles

26/05/2022 - 08:00

Durant els mesos de maig i juny, s'efectuarà el canvi d'una part de l'enllumenat públic de Sant Martí Sesgueioles, que passarà de llumeres de vapor de sodi a tecnologia LED.

Amb l'objectiu d'aconseguir un enllumenat públic més eficient i sostenible, l'Ajuntament va sol·licitar un estudi a la Diputació de Barcelona per tal de valorar els canvis de llumeneres segons prioritats. D'acord amb la prioritat 1 establerta, la primera fase del projecte iniciarà a la zona de Les Torres, el Campanar, el Parc del Torrent i la carretera BV-1001, amb el canvi d'un total de 21 fanals. Actualment les llumeneres contemplades són de vapor de sodi i l'objectiu és canviar-les per noves de tecnologia LED, per tal d'aconseguir un estalvi energètic i alhora econòmic, i un major rendiment lumínic útil. El nou enllumenat no tindrà cap cost a nivell municipal, ja que s'ha treballat per aconseguir finançament de la Diputació de Barcelona per cobrir-lo. El cost total previst de tot el projecte d'enllumenat és de 5.400 euros.


Estalvi energètic com a prioritat municipal


Des de l'Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles, una de les prioritats a nivell de gestió municipal és l'estalvi energètic. D'acord amb el Pla d'Actuació de Mandat (PAM) 2021-23, l'Ajuntament va establir com a primer objectiu estratègic aconseguir un model urbanístic sostenible i amb serveis de qualitat a la ciutadania amb una sèrie d'actuacions relacionades a planificar de forma eficient i sostenible el model urbà i natural i vetllar pel medi ambient, entre d'altres. Concretament, aquest objectiu estratègic actualment compta amb el 71,9% de l'execució efectuada. Tothom qui vulgui consultar l'estat de les actuacions per la consecució dels objectius del PAM municipal ho pot fer a través de la pàgina web sesgueioles.cat.
 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant els mesos de maig i juny, s'efectuarà el canvi d'una part de l'enllumenat públic de Sant Martí Sesgueioles, que passarà de llumeres de vapor de sodi a tecnologia LED. Amb l'objectiu d'aconseguir un enllumenat públic més eficient i sostenible, l'Ajuntament va sol·licitar un estudi a la Diputació de Barcelona per tal de valorar els canvis de llumeneres segons prioritats. 

Article

Parets presenta la campanya per renovar l’enllumenat públic ‘Parets LED'S Go!’

Notícia

Es tracta d’una aposta per la sostenibilitat i les energies renovables, que s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Sostenible del CSA. Aquest paquet d’inversions s’executarà en el període entre 2023 i 2025 i contempla diverses actuacions. 

Butlletí