Cerquen a Montblanc terrenys per conrear com a horts socials

18/10/2022 - 09:30

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Aquesta campanya de cerca de terrenys en desús per convertir-los en horts s’emmarca en el projecte Horts Socials Ecològics de Montblanc, creat l’any 2012, amb un doble propòsit principal: d’una banda, afavorir la producció d'aliments frescos i de qualitat per a l'autoabastiment de famílies en situació d’emergència alimentària; i, de l’altra, apoderar les persones en risc d'exclusió social, promocionant la convivència i facilitant la cohesió social entre persones del municipi.

El projecte Horts Socials i Ecològics de Montblanc va ser creat l’any 2012, a partir de la col·laboració entre Càritas Montblanc, l’Associació Xicòria, l’Ajuntament de Montblanc i Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, actualment depèn de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc, i està dinamitzat per la Cooperativa Agroecològica L’Aresta.


 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Notícia

La modificació puntual del Pla General Metropolità està destinada a potenciar el treball de la pagesia local i el manteniment de les zones boscoses.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Butlletí