Cerquen a Montblanc terrenys per conrear com a horts socials

18/10/2022 - 09:30

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Aquesta campanya de cerca de terrenys en desús per convertir-los en horts s’emmarca en el projecte Horts Socials Ecològics de Montblanc, creat l’any 2012, amb un doble propòsit principal: d’una banda, afavorir la producció d'aliments frescos i de qualitat per a l'autoabastiment de famílies en situació d’emergència alimentària; i, de l’altra, apoderar les persones en risc d'exclusió social, promocionant la convivència i facilitant la cohesió social entre persones del municipi.

El projecte Horts Socials i Ecològics de Montblanc va ser creat l’any 2012, a partir de la col·laboració entre Càritas Montblanc, l’Associació Xicòria, l’Ajuntament de Montblanc i Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, actualment depèn de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc, i està dinamitzat per la Cooperativa Agroecològica L’Aresta.


 

Relacionats

Notícia

La primera de les activitats de preservació de l’entorn natural i de neteja es va celebrar el 5 de juny a l'entorn del riu Francolí i la Sallida.

Notícia

La modificació puntual del Pla General Metropolità està destinada a potenciar el treball de la pagesia local i el manteniment de les zones boscoses.

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Butlletí