Catalunya exhaureix la línia d'ajuts per a la compra de turismes i furgonetes elèctrics per a particulars

Font: ICAEN

05/09/2019 - 10:00

Els ciutadans que desitgin beneficiar-se del pla podran inscriure’s en una llista d’espera. Les línies de subvencions per a punts de recàrrega també han obert llistes d’espera després d’esgotar l’import previst.

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha tancat la línia d’ajuts destinada l’adquisició de turismes i furgonetes elèctrics per part de particulars adscrita al pla MOVES, un cop s’ha esgotat el pressupost assignat inicialment. De moment, s’ha obert una llista d’espera per tal de registrar els ciutadans que vulguin acollir-se a aquests ajuts mentre es validen les sol·licituds rebudes i s’analitza la possibilitat de dedicar-hi més recursos. En total, a Catalunya ja s’ha exhaurit més del 83,5% del pressupost destinat a les diferents línies de subvencions a la mobilitat elèctrica i sostenible del Pla MOVES, que ascendia a 7,3 milions d’euros.

També s’ha exhaurit el pressupost i s’ha obert llista d’espera en les línies destinades a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, ja siguin estacions de recàrrega ràpida o punts de recàrrega vinculats –és a dir, de recàrrega lenta i relacionats amb la titularitat d’un vehicle elèctric- tant per a empreses i professionals com per a particulars. En la mateixa situació està la línia destinada a subvencionar la compra de camions de gas.

De moment, queden obertes les línies dedicades a l’adquisició de motos i quadricicles, a la substitució de turismes i furgonetes per a professionals i a l’adquisició de camions i autocars elèctrics, i també les subvencions per a sistemes de préstecs de bicicletes i per a plans de mobilitat d’empreses. En funció de l’evolució de les sol·licituds rebudes, l’ICAEN es reserva la possibilitat de destinar part del pressupost de les línies no exhaurides a incrementar el d’aquelles que ja s’han esgotat, i cobrir així les sol·licituds que estiguin en llista d’espera. Per això es recomana als ciutadans i empreses que desitgen adquirir un vehicle elèctric o instal·lar un punt de recàrrega que s’inscriguin en la llista d’espera. Tota la informació sobre aquests ajuts i els requisits per accedir-hi es pot consultar al web de l’ICAEN (http://icaen.gencat.cat).

Els ajuts del Pla MOVES s’afegeixen a les polítiques de foment del vehicle elèctric que està duent a terme la Generalitat de Catalunya. Així, el setembre s’obrirà una nova convocatòria per a la instal·lació de punts de recàrrega ràpida públics en el marc del Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC), que permetrà comptar l’any que ve amb una xarxa pública de recàrrega ràpida amb l’objectiu que tot el territori disposi, a un màxim de 30 quilòmetres, d’una estació que permeti disposar d’una autonomia de fins a 120 quilòmetres en menys de mitja hora. A més, també s’està treballant en la interoperabilitat de tota la xarxa pública de punts de recàrrega, de manera que siguin accessibles amb el telèfon mòbil; s’ha desenvolupat un visor en línia de les estacions de recàrrega, per facilitar la planificació dels desplaçaments, i s’ha establert la gratuïtat dels peatges titularitat de la Generalitat de Catalunya per als vehicles elèctrics, entre d’altres actuacions.

Avançar en la transició energètica

La mobilitat elèctrica és un dels eixos de la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic que ha iniciat Catalunya, basat en l’apoderament del ciutadà. En aquest sentit, i amb l’objectiu d’assolir un sistema energètic totalment descarbonitzat l’any 2050, el Govern està impulsant una Llei de la Transició Energètica i, a més de la mobilitat elèctrica, ja està aplicant mesures per impulsar l’autoconsum fotovoltaic, l’eficiència en la indústria o l’edificació eficient.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Article

Expoelectric és l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d'Europa. Durant el cap de setmana del 2 i 3 de novembre va celebrar la seva 9a edició a l'Arc de Triomf de Barcelona.

Notícia

El servei és gratuït i sense la necessitat de cap clau ni cap tràmit previ a diferència de la resta de punts de recàrrega ja existents al municipi. Així, qualsevol persona que necessiti carregar el seu vehicle ho podrà fer utilitzant el codi QR de la màquina que redigirà a la plataforma de l’empresa subministradora del servei; o a mitjançant la targeta de càrrega de vehicles d’altres plataformes.

Butlletí