Canyelles instal·la la primera estació de recàrrega per a vehicles elèctrics

18/08/2018 - 09:26

S’estan fent els treballs d’instal·lació a la placeta de la Bassa d’En Llot. L’Ajuntament de Canyelles referma la seva aposta per un municipi sostenible

Canyelles ja disposa de la primera estació pública de recàrrega per a vehicles elèctrics. Aquests dies s’estan fent els treballs d’instal·lació, a la placeta de la Bassa d’en Llot, a l’espera que el servei es posi en marxa en breu. És del tipus semi ràpid i permetrà la connexió per a dos vehicles que es podran recarregar en un termini d’entre dues i quatre hores. La nova estació disposa de dos espais aptes per a cotxes i/o motocicletes, que han estat degudament senyalitzats.

L’Ajuntament de Canyelles aposta per un municipi sostenible i la instal·lació d’aquesta nova estació de recàrrega per a vehicles elèctrics respon al nostre ferm compromís amb el respecte amb el medi ambient, l’estalvi energètic i la mobilitat sostenible, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. "Mantenim la nostra aposta de ser respectuosos amb el nostre entorn i per creure que les polítiques que impulsem ara poden canviar les coses i deixar una millor herència als nostres fills", afegeix.

Canyelles formarà part de la xarxa de municipis catalans que disposen d’aquest tipus de servei, fent un clar pas endavant en el seu compromís per promoure una mobilitat sostenible i l’ús del cotxe elèctric, amb la consegüent ajuda a la disminució de les emissions de CO2, la millora de la qualitat de l’aire i també la reducció de la contaminació acústica.

Un cop es posi en marxa la nova estació de recàrrega, Canyelles se sumarà als pocs municipis del Garraf i el Penedès que ja disposen d’aquest servei de caràcter públic i instal•lat al carrer, del qual en podran fer ús tots els usuaris de vehicle elèctric. L’empresa Etecnic Energy&Mobility, pionera a Europa a oferir el servei integral de mobilitat elèctrica, és l’encarregada de la instal•lació.

Bonificacions per als vehicles híbrids i elèctrics

Actualment, a Canyelles, les ordenances fiscals recullen una bonificació del 50% en l’impost local sobre vehicles de tracció mecànica, per als vehicles híbrids, i del 75% per als elèctrics.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí