Canet de Mar instal·la termòmetres a diferents espais per fer un ús eficient de l´energia

15/03/2020 - 09:00

Des de les àrees de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Canet de Mar treballen per tal de poder fer un ús eficient de l'energia des de les dependències municipals. Per aquest motiu, en les últimes setmanes s'ha dut a terme la instal·lació de termòmetres en els diferents despatxos que hi ha a l'edifici principal del consistori i a l'edifici de Serveis Tècnics. 

Aquesta nova campanya té com a objectiu principal reduir els consums d'aigua, gas i electricitat dels dos edificis principals de l'Ajuntament mitjançant bones pràctiques de consum elèctric. Aquesta iniciativa forma part del programa de la Diputació de Barcelona 'Passa l'energia!' al qual s'ha adherit l'Ajuntament. D'aquesta manera, el consistori es compromet a invertir l'estalvi econòmic assolit en actuacions d'estalvi energètic.

Amb la instal·lació d'aquests termòmetres es pretén donar una nova eina al personal municipal per a tenir un major control sobre la temperatura de l'espai, i transformar el confort tèrmic en un concepte objectiu. Al costat dels termòmetres també s'ha col·locat un cartell indicant quina és la temperatura de confort depenent de cada època de l'any. Aquesta temperatura indicada s'ha establert d'acord amb el Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques als Edificis (RITE).

S'ha decidit adoptar aquesta mesura perquè l'Ajuntament ha de ser un referent per a la ciutadania i que, per tant, cal col·laborar entre tots amb mesures simbòliques del dia a dia com aquesta, per assolir objectius globals com el malbaratament de recursos o la mitigació del canvi climàtic.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Acte
Notícia

El consistori ha organitzat xerrades informatives i prepara una bonificació fiscal per la instal·lació de plaques. Dos col·lectius d'instal·lació d'energia fotovoltaica, com són Col·lectiu Solar i Som Energia han realitzat xerrades sobre els seus serveis a la Sala Nova, els passats dies 17 de gener i 7 de febrer, respectivament.

Butlletí