Canet de Mar instal·la termòmetres a diferents espais per fer un ús eficient de l´energia

15/03/2020 - 09:00

Des de les àrees de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Canet de Mar treballen per tal de poder fer un ús eficient de l'energia des de les dependències municipals. Per aquest motiu, en les últimes setmanes s'ha dut a terme la instal·lació de termòmetres en els diferents despatxos que hi ha a l'edifici principal del consistori i a l'edifici de Serveis Tècnics. 

Aquesta nova campanya té com a objectiu principal reduir els consums d'aigua, gas i electricitat dels dos edificis principals de l'Ajuntament mitjançant bones pràctiques de consum elèctric. Aquesta iniciativa forma part del programa de la Diputació de Barcelona 'Passa l'energia!' al qual s'ha adherit l'Ajuntament. D'aquesta manera, el consistori es compromet a invertir l'estalvi econòmic assolit en actuacions d'estalvi energètic.

Amb la instal·lació d'aquests termòmetres es pretén donar una nova eina al personal municipal per a tenir un major control sobre la temperatura de l'espai, i transformar el confort tèrmic en un concepte objectiu. Al costat dels termòmetres també s'ha col·locat un cartell indicant quina és la temperatura de confort depenent de cada època de l'any. Aquesta temperatura indicada s'ha establert d'acord amb el Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques als Edificis (RITE).

S'ha decidit adoptar aquesta mesura perquè l'Ajuntament ha de ser un referent per a la ciutadania i que, per tant, cal col·laborar entre tots amb mesures simbòliques del dia a dia com aquesta, per assolir objectius globals com el malbaratament de recursos o la mitigació del canvi climàtic.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant el mes d'agost, l’Ajuntament de Dosrius ha donat el tret de sortida a les obres del projecte de renovació de l’enllumenat exterior del municipi, un dels plans estratègics de l’actual mandat en matèria de transició energètica.

Notícia

Aquest porta a porta se suma al que ja es va fer el 2020 amb la missió de disminuir el nombre de llars que patia vulnerabilitat energètica i assessorar en la gestió i reducció de les seves factures de subministraments bàsics. La primera intervenció a 500 habitatges de Rocafonda del 2020, que va ser intermitent a causa de la pandèmia, es va dur a terme de forma presencial i via telefònica.

Notícia

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el 5 de juny a tot el món, i Sant Pol de Mar han aprofitat el amb l'entrada en servei de les plaques solars fotovoltaiques de l'escola Sant Pau.

Butlletí