Caldera de biomassa per a les escoles Sant Jordi i Els Garrofers de Sant Vicenç de Montalt

11/04/2023 - 10:00

Sant Vicenç de Montalt fa un pas endavant substituint el combustible per climatitzar dos edificis municipals amb una sola caldera de biomassa i una xarxa per distribuir l’energia produïda.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha rebut una subvenció de més de 300.000 euros provinents del Programa Sectorial Renovables 2030, impulsat per la Diputació de Barcelona. L’objectiu del programa és promoure actuacions amb un impacte significatiu en la reducció de les emissions locals de gasos d’efecte hivernacle i dels costos energètics, mitjançant inversions en plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa o enllumenat públic.

El projecte presentat per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt contempla la instal·lació d’una caldera de biomassa, compartida entre l’escola Sant Jordi i l’escola bressol Els Garrofers. Aquesta actuació, que connectarà els edificis de les dues escoles, permetrà escalfar l’aigua calenta i la calefacció dels dos centres. Aquesta mesura, a part del benefici ambiental que representa, també permetrà abaratir-ne les despeses.

La caldera de biomassa funciona amb combustibles basats en residus naturals a causa de la importància de substituir les energies fòssils per energies renovables, Sant Vicenç de Montalt fa un pas endavant substituint el combustible per climatitzar dos edificis municipals amb una sola caldera de biomassa i una xarxa per distribuir l’energia produïda.


 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament tindrà plaques solars per produir energia per a l'autoconsum de les oficines de la casa consistorial. Aquests dies es porten a terme els treballs d'instal·lació dels panells fotovoltaics que permetran obtenir un 37% d'autoconsum i reduir sis tones d'emissions de CO₂. 

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Butlletí