Calaf instal·la airejadors d'aigua als equipaments municipals

25/05/2018 - 10:07

Els airejadors permetran estalviar fins a un 50% de l'aigua que es consumeix de l'aixeta on s'ha instal·lat. Aparentment surt la mateixa aigua que amb el sistema convencional, però realment surt barrejada amb molt aire, reduint així el cabal.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calaf s'han instal·lat un total de 54 airejadors en aixetes de mans i 51 airejadors en dispensadors de dutxes en diferents equipaments municipals.

Això suposa que a partir d'ara, un total del 56% dels sortidors municipals comptaran amb aquest sistema per estalviar aigua, el qual està considerat un dels més útils que existeixen actualment.

En aparença, sembla que surti la mateixa quantitat d'aigua que amb el sistema convencional, però en realitat aquesta surt barrejada amb molt d'aire i per tant, és redueix el seu cabal.

Aquesta acció s'emmarca dins la campanya de Calaf Vila Verda que preveu realitzar una vintena d'accions al llarg del 2018 amb la voluntat de fomentar l'educació i la sensibilització sobre les problemàtiques i les alternatives per viure d'una manera més sostenible i respectuosa amb el Medi Ambient.

A més, com que l'Eco Fira d'aquest any - posposada al 13 de maig -  també centrarà l'atenció en la temàtica de l'aigua i la sequera, està previst regalar airejadors als participants del taller: On és l'aigua? La sequera a Catalunya.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
05/04/2020 - 10:00
Raval de Sant Jaume. Calaf
Article

En els darrers anys la situacions cícliques de manca de reserva d’aigua de l’aqüífer Carme-Capellades ha ocasionat escenaris on l’abastament d’aigua del sistemes d’abastament de la zona ha quedat seriosament compromès. 

Notícia

La Comissió d'Estudi que -integrada per regidors del consistori, tècnics i representants dels consells de districte- haurà de redactar i presentar una memòria, un treball que haurà de servir de base per a la resolució de l’expedient, havent de contemplar aspectes socials, financers, tècnics i jurídics de l’activitat, la seva forma d’exercici i gestió, entre d’altres, que justifiquin el millor règim i forma de gestió del servei de l'aigua.

Butlletí