Bona acollida del Pacte per la mobilitat de Caldes de Montbui

18/02/2018 - 21:30

El Pacte per la mobilitat sostenible de Caldes de Montbui manté oberta la possibilitat de fer adhesions de ciutadania i entitats.

El Pacte per la mobilitat sostenible ja compta amb 67 inscripcions de les quals 23 són en nom d’entitats, comerços, escoles o associacions i 44 a títol individual.

D’aquest total d’adhesions, 17 participants han demanat també formar part del grup de seguiment (3 en nom d’entitats i 14 a títol individual), que serà l’encarregat de fomentar el debat i la participació i de constituir-se com a grup de seguiment de l'estudi i la seva execució.

Atesa la bona acollida del Pacte per la mobilitat, les adhesions continuaran obertes i es podran fer a través del formulari habilitat a www.caldesdemontbui.cat/mobilitat o lliurant la butlleta a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament o a la secretaria de Les Cases dels Mestres.

El Pacte per la mobilitat de Caldes de Montbui neix amb l’objectiu de garantir la qualitat de vida i el dret a la mobilitat urbana sostenible, fomentant la seguretat i la integració de col·lectius i administracions entre d’altres. És per això, que l’Ajuntament de Caldes de Montbui té la voluntat de promoure la participació per arribar a un consens amb la màxima implicació ciutadana possible. El Pacte per la mobilitat està integrat per entitats, empreses i persones interessades a formar-ne part, i per responsables polítics i tècnics de l'Ajuntament.

Les adhesions tenen com a objectiu que empreses, associacions i veïns adquireixin el compromís de donar suport i de treballar conjuntament per a proposar i participar de la millora sostenible de la vila termal, participant amb l’aportació de suggeriments, assistència a reunions i proposta d’accions, a aquest nou projecte.

Què és el Pacte per la mobilitat sostenible?

El Pacte per la mobilitat és un compromís de tots els calderins i calderines, ja siguin particulars, empreses o associacions, que vulguin implicar-se en el progrés cap a un model de mobilitat sostenible en un espai públic cada cop més net, segur i confortable i on la qualitat de vida i el dret a una mobilitat ètica estiguin per sobre de tot.

Els adherits al Pacte per la mobilitat es comprometen a acceptar els principis de garantir el dret a la mobilitat, a l’accessibilitat universal, la seguretat, i la integració de tots el col·lectius i administracions, entre d’altres. A més el Pacte genera sinergies implícites de sostenibilitat i garantia de dinamisme econòmic.

El objectius principals d’aquest gran projecte són entre d’altres, millorar la seguretat viària, afavorir les condicions d’accessibilitat per a vianants, fomentar l’ús de transport saludable, i sensibilitzar a la ciutadania sobre l mobilitat sostenible i segura.

És per a garantir tots aquests principis, compromisos i objectius que s’ha generat una estructura tècnica municipal  i un grup ciutadà de seguiment del Pacte que permeti desenvolupar l'estudi de mobilitat de Caldes de Montbui, amb ple suport de l’Ajuntament, que és el principal impulsor de la iniciativa.


 

Categories: 

Relacionats

Opinió

El model de tren que proposem és el tren-tram, un ferrocarril que a l’entrar en els pobles i ciutats es converteix en un tramvia i fora d’elles circula com un ferrocarril, el mode de transport que pot garantir l’exercici en majúscules del dret a la mobilitat a la Costa Brava.

Article

Aquelles persones que reciclin i participin en el programa RECICLOS poden aportar els seus punts al projecte col·laboratiu que permetrà instal·lar aparcaments de bicicletes a l’entrada dels centres educatius de Canovelles.

Article

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja publicat diversos clips per posar una mica d'humor en les excuses que fem servir per no reciclar, i animar a reciclar més.

Butlletí