Badalona posa en marxa la darrera fase del Pla Il·lumina

24/02/2018 - 12:57

El pla, que es va engegar l’any 2016, serveix per millorar l’enllumenat públic de la ciutat i obtenir el màxim profit energètic amb la major quantitat de llum possible.

A partir de l’any que ve es preveu aplicar un nou contracte que permetrà millorar el servei de l’enllumenat públic

El Govern de Badalona ha posat en marxa la tercera i darrera fase del Pla Il·lumina, que recordem que té l’objectiu de millorar les instal·lacions de l’enllumenat públic de la ciutat per tal de treure el màxim profit energètic i aconseguir la màxima quantitat de llum.

El pla de treball, iniciat l’any 2016, divideix la ciutat en tres sectors i preveu una actuació anual fins a acabar aquest 2018. Els treballs d’enguany es realitzaran al sector tres de la ciutat que comprèn els barris d’Artigues, El Remei, La Mora, Congrés, Sant Roc, Sant Antoni de Llefià, Sant Joan de Llefià, Sant Mori de Llefià i La Salut.

L’import previst per aquesta tercera fase del Pla Il·lumina, que es va iniciar a finals del mes de gener, és de 280.000 euros aproximadament.

Les actuacions consisteixen en la substitució de les làmpades instal·lades a les lluminàries de l’enllumenat públic i la neteja de les lluminàries. D’aquesta manera s’aconsegueix recuperar amb el mateix consum gairebé tot el rendiment perdut, produït tant per la brutícia, com per la pèrdua de rendiment a causa de l’antiguitat de les làmpades.

Els treballs es reparteixen en tres torns: matí, tarda i nit. Aquest últim es reserva per a aquelles làmpades situades als vials per on circula el transport públic, existeix alguna activitat singular o per les característiques de la mateixa via.

Per a l’any 2019 el Govern municipal vol aplicar un nou contracte que inclourà com a millora que la neteja es realitzi cada any i mig i el canvi de làmpada es mantingui com fins ara, és a dir, cada 3 anys.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El centre sociosanitari El Carme, a Badalona, ja s'abasteix amb energia renovable gràcies a la coberta fotovoltaica instal·lada per l'AMB.

Notícia
Enllumenat renovat al carrer Milton, al districte III

Enllumenat renovat al carrer Milton, al districte III

Des del juny al desembre del 2019, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha substituït 574 lluminàries. La inversió total ha estat de 259.000 €. Les actuacions han consistit en la substitució de lluminàries antigues que generen contaminació lumínica i ineficients, per lluminàries que incorporen tecnologia LED, molt més sostenibles i respectuoses amb el medi natural. Totes les lluminàries incorporen dispositius de control per optimitzar el consum energètic.

Notícia

Es tracta de sis fanals intel·ligents que podrien contribuir a l’estalvi d’entorn el 70 per cent del consum energètic.

Butlletí