Badalona es prepara per incorporar a la contractació pública local criteris socials i mediambientals

12/04/2018 - 08:16

Una comissió, amb representants d’agents polítics, socials i econòmics, tindrà enllestida aquest any una Instrucció per incorporar-la als plecs de contractació.

L’Ajuntament de Badalona disposarà, abans que finalitzi aquest any 2018, d’una nova instrucció de contractació responsable que incorporarà clàusules socials i mediambientals que afectarà tota la contractació pública local. Aquesta és la previsió amb la qual treballa La comissió per la contractació pública responsable que ahir dijous va tenir reunió de treball amb representants municipals, de formacions polítiques, sindicats, entitats veïnals, socials i empresarials.

La Comissió per la contractació pública responsable és l’encarregada de definir les propostes perquè l'Ajuntament, i els seus organismes i empreses municipals, inclogui en els seus plecs de contractació clàusules amb criteris socials i mediambientals. Són els agents socials, juntament amb els tècnics i representants del govern municipal, qui han de configurar la Instrucció de contractació.

Per tal de definir una contractació responsable i eficient la instrucció haurà de vetllar perquè s’acompleixin un conjunt de clàusules socials com per exemple: la millora de les condicions laborals; la inclusió al mercat laboral de col·lectius amb dificultats, com ara les persones amb diferents capacitats o dones que hagin patit violència masclista; o també que s’incloguin la igualtat de condicions i no discriminació contractual.

A les clàusules socials caldrà sumar-hi les mediambientals, tenint present les energies renovables i l’anomenada “compra verda”. També a l’hora de valorar la contractació es ponderarà la inclusió d’un seguit de mesures encaminades a prohibir la contractació d'empreses que evadeixin el pagament d'impostos a través de paradisos fiscals, a la vegada que es vol facilitar l'accés a les petites i les mitjanes empreses.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Govern de la Generalitat de Catalunya licitarà el desdoblament de la canonada per resoldre de manera definitiva la fuita històrica de Badalona.

Article

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Notícia

S’ha començat a instal·lar una nova canonada de 70 metres que reconduirà l’aigua fins a un dipòsit municipal des d’on s’extraurà per regar zones verdes de la ciutat.

Butlletí