Badalona disposarà de dos nous camins amics

14/10/2018 - 08:59
Foto: Silvia Rodríguez Gómez. L'Independent de Badalona

Foto: Silvia Rodríguez Gómez. L'Independent de Badalona

Badalona ha estrenat dos nous camins amics de la Xarxa de Camins Escolars de Badalona: el Camí Amic de la Mar Mediterrània i el Camí Amic dels Romans; una acció emmarcada en la Setmana Europea de la Mobilitat.

La voluntat d’aquestes rutes és promoure que els infants vagin caminant o en bicicleta a l’escola de manera autònoma, segura i sostenible; fomentar l’espai públic com a espai de socialització; impulsar hàbits de vida saludable i disminuir l’impacte que significa l’alta acumulació de vehicles privats circulant en determinats horaris i punts de la ciutat.

Un Camí Amic funciona els set dies de la setmana tots els dies de l’any i no només pels infants d’entre 9 i 10 anys que comencen a anar sols o en grup a l’escola o pel carrer, sinó també per a totes les persones que es desplacen a peu per la ciutat. Aquests camins tenen una senyalització pròpia i compten també amb la col·laboració d’establiments i comerços que poden ajudar en un moment donat als infants quan tenen alguna necessitat d’atenció puntual.

El curs passat es va fer un treball a diferents escoles per promoure l’anar a peu i en transport públic, i a la vegada, per millorar la seguretat i la mobilitat a la ciutat. En aquest treball de creació d’un Camí Amic hi van participar alumnes, mestres i famílies de les escoles Badalona Port, Betúlia, Gitanjali, Jungfrau, López Torrejón, Maristes Champagnat, Progrés i Ventós Mir. Totes vuit també formen part del Grup de Treball de Camins Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i el Transport Públic, que és el promotor d’aquest projecte de ciutat en el qual hi han participat també, treballant conjuntament, els serveis tècnics d’Espais Públics i d’Educació.

Els Camins Amics de la Mar Mediterrània i dels Romans, s’uneixen al Camí Amic del Parc que es va posar en funcionament ara fa un any, seguint el procés de fer créixer aquesta iniciativa en tots els districtes de la ciutat, com un exemple més de la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

S'ha iniciat un nou camí escolar al barri d'Almeda de Cornellà de Llobregat, sumant-se als ja existents a diferents barris de la ciutat. Es tracta d'un camí proposat pels alumnes de les escoles Almeda i Martinet. L'objectiu és potenciar l'autonomia, la confiança i la responsabilitat dels infants i fomentar la mobilitat activa i sostenible.

Notícia
En el marc de la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient

Durant aquest curs escolar, alumnes i famílies de les escoles verdes han realitzat diverses sortides a la serralada de Marina per plasmar fotogràficament la riquesa natural de Badalona.

Article

 

L'Ajuntament ha posat en marxa un procés participatiu per crear camins escolars al Prat. Es tracta de la segona proposta més votada als Pressupostos Participatius de l'any passat, amb 346 vots. 

Butlletí