Avià pagarà 100 euros a cada llar o comerç que contracti electricitat verda a partir d’aquest novembre

03/12/2017 - 13:25

L’Ajuntament d’Avià pagarà 100 euros a cada habitatge o negoci que contracti electricitat a una companyia verda, és a dir, una empresa que genera electricitat a partir d’energies renovables.

L’estiu del 2015 el municipi ja es va convertir en municipi que optava per energies 100% renovables per al subministrament elèctric dels edificis municipals i l’enllumenat públic. Ara, la idea és encoratjar la ciutadania perquè faci el mateix.

Amb aquest objectiu, el consistori donarà l’incentiu econòmic de 100 euros a totes aquelles llars o comerços que contractin electricitat verda a partir d’aquest novembre. Per demostrar la contractació, caldrà presentar la prova de la nova contractació a l’Ajuntament.

Els 100 euros de subvenció per a cada habitatge o negoci formen part de la partida de 70.000 euros que l’Ajuntament d’Avià destina a la promoció de l’estalvi d’energia i a la producció d’energia verda.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia
Josep Subirana, regidor d'Avià, ha retornat els dos premis

Els Premis EUSEW 2019 de la Setmana Europea de l'Energia reconeixen el paper crucial del sector privat i públic, les ONG, les autoritats nacionals i locals en treballar cap a una Europa neutra per al clima. Els premiats es divideixen en cinc categories: Compromís, Lideratge, Innovació i Joventut, a més del Premi Ciutadà 2019 que han decidit els votants de tot Europa. El municipi d'Avià ha estat premiat en dues d'aquestes cinc categories pel seu Lideratge i en el Premi Ciutadà.
Notícia

La competició dels Premis a l'Energia Sostenible de la UE (EUSEW Awards) reconeixen una innovació destacada en eficiència energètica i energies renovables. Es seleccionaran 12 finalistes entre una llista dels projectes més reeixits de l'any per obtenir una energia neta, segura i eficient. S'han seleccionat 12 projectes com a finalistes entre una llista dels projectes més reeixits de l'any per obtenir una energia neta, segura i eficient i podeu ajudar a decidir-ne el guanyador al Premi Ciutadà. L'únic municipi català finalista és Avià amb el projecte Avià per un bon clima.

 

Article

Els calendaris 2020 del servei de recollida selectiva porta a porta al Berguedà ja són als domicilis dels 12 municipis on es realitza aquest tipus de recollida.

Butlletí