Avià crea la primera estació per compartir cotxe del Berguedà

Font: Nació digital i Ajuntament d'Avià

15/10/2018 - 08:12

Avià ha estat el primer poble del Berguedà en instal·lar una estació de cotxe compartit que busca implementar el costum de compartir cotxe.

El regidor de Medi Ambient d'Avià, Josep Subirana, ha explicat a que s'ha reservat i senyalitzat un espai a l'Avinguda Pau Casals per facilitar un punt de trobada entre els veïns que vulguin utilitzar el sistema. 

Subirana ha defensat que es tracta "d'un projecte súper original, segurament únic a l'estat espanyol". Segons el regidor avianès l'objectiu és "dignificar de nou el gest de compartir cotxe". Josep Subirana ha afirmat que antigament en pobles petits de muntanya com Avià sempre s'havia compartit cotxe. "És un servei complementari al transport públic, un transport públic que, d'altra banda, al món rural passa amb molt poca freqüència", ha dit Subirana. 

L'estació senyalitzada a l'Avinguda Pau Casals d'Avià busca animar a persones que igualment farien el trajecte fins a Berga o qualsevol altre municipi de la comarca, a parar-se un moment en aquest punt i, si hi ha algú que coincideixi que necessita fer el mateix trajecte, compartir vehicle i despeses. El regidor ha explicat que allò interessant del projecte és també que pugui crear-se una xarxa entre altres municipis del Berguedà. "Si vas a Berga, però allà no tenen aquest espai perquè puguis buscar un cotxe per tornar, perd la gràcia; i la voluntat per fer-ho és tan sols política, gairebé no té cost", ha comentat Josep Subirana.

L'Ajuntament d'Avià ha invertit només 300 euros a senyalitzar l'espai. La iniciativa s'ha començat a estudiar en altres pobles de la comarca, com Vilada. "Les plantilles dels senyals ja els tenim fets, només caldria que canviessin el nom del poble, falta que hi hagi uns quants pobles que s'animin, com sembla que farà Vilada, i aconseguim que es comparteixi cotxe, fer cohesió social a través d'això, però bàsicament estalviem desplaçaments i emissions", ha afegit el regidor.  

Els usuaris catalans que volen compartir cotxe tenen a la seva disposició diferents aplicacions per a mòbil com Blablacar i webs per compartir cotxe. Si bé aquest sistema, que passa perquè als municipis hi hagi una àrea de cotxe compartit, és inèdit al país. Sí que existeix en països europeus com França, on té certa popularitat. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’estany de Graugés a Avià ha estat sempre una zona d’oci i d’activitats pels habitants del voltant i visitants. Durant aquest estiu, s'ha dut a terme una nova actuació de gestió per a la conservació de la fauna autòctona en aquest medi natural. 

Notícia

Els impulsors de Firhàbitat han presentat aquest matí, coincidint amb la inauguració de la segona edició del certamen, el Manifest d’Avià, un document que busca el compromís per la bioconstrucció i l’eficiència energètica. 

Butlletí