Avià crea la primera estació per compartir cotxe del Berguedà

Font: Nació digital i Ajuntament d'Avià

15/10/2018 - 08:12

Avià ha estat el primer poble del Berguedà en instal·lar una estació de cotxe compartit que busca implementar el costum de compartir cotxe.

El regidor de Medi Ambient d'Avià, Josep Subirana, ha explicat a que s'ha reservat i senyalitzat un espai a l'Avinguda Pau Casals per facilitar un punt de trobada entre els veïns que vulguin utilitzar el sistema. 

Subirana ha defensat que es tracta "d'un projecte súper original, segurament únic a l'estat espanyol". Segons el regidor avianès l'objectiu és "dignificar de nou el gest de compartir cotxe". Josep Subirana ha afirmat que antigament en pobles petits de muntanya com Avià sempre s'havia compartit cotxe. "És un servei complementari al transport públic, un transport públic que, d'altra banda, al món rural passa amb molt poca freqüència", ha dit Subirana. 

L'estació senyalitzada a l'Avinguda Pau Casals d'Avià busca animar a persones que igualment farien el trajecte fins a Berga o qualsevol altre municipi de la comarca, a parar-se un moment en aquest punt i, si hi ha algú que coincideixi que necessita fer el mateix trajecte, compartir vehicle i despeses. El regidor ha explicat que allò interessant del projecte és també que pugui crear-se una xarxa entre altres municipis del Berguedà. "Si vas a Berga, però allà no tenen aquest espai perquè puguis buscar un cotxe per tornar, perd la gràcia; i la voluntat per fer-ho és tan sols política, gairebé no té cost", ha comentat Josep Subirana.

L'Ajuntament d'Avià ha invertit només 300 euros a senyalitzar l'espai. La iniciativa s'ha començat a estudiar en altres pobles de la comarca, com Vilada. "Les plantilles dels senyals ja els tenim fets, només caldria que canviessin el nom del poble, falta que hi hagi uns quants pobles que s'animin, com sembla que farà Vilada, i aconseguim que es comparteixi cotxe, fer cohesió social a través d'això, però bàsicament estalviem desplaçaments i emissions", ha afegit el regidor.  

Els usuaris catalans que volen compartir cotxe tenen a la seva disposició diferents aplicacions per a mòbil com Blablacar i webs per compartir cotxe. Si bé aquest sistema, que passa perquè als municipis hi hagi una àrea de cotxe compartit, és inèdit al país. Sí que existeix en països europeus com França, on té certa popularitat. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Josep Subirana, regidor d'Avià, ha retornat els dos premis

Els Premis EUSEW 2019 de la Setmana Europea de l'Energia reconeixen el paper crucial del sector privat i públic, les ONG, les autoritats nacionals i locals en treballar cap a una Europa neutra per al clima. Els premiats es divideixen en cinc categories: Compromís, Lideratge, Innovació i Joventut, a més del Premi Ciutadà 2019 que han decidit els votants de tot Europa. El municipi d'Avià ha estat premiat en dues d'aquestes cinc categories pel seu Lideratge i en el Premi Ciutadà.
Notícia

La competició dels Premis a l'Energia Sostenible de la UE (EUSEW Awards) reconeixen una innovació destacada en eficiència energètica i energies renovables. Es seleccionaran 12 finalistes entre una llista dels projectes més reeixits de l'any per obtenir una energia neta, segura i eficient. S'han seleccionat 12 projectes com a finalistes entre una llista dels projectes més reeixits de l'any per obtenir una energia neta, segura i eficient i podeu ajudar a decidir-ne el guanyador al Premi Ciutadà. L'únic municipi català finalista és Avià amb el projecte Avià per un bon clima.

 

Notícia

L’AMB i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat presenten el projecte dels dos futurs aparcaments d’intercanvi del municipi. Les properes setmanes es posaran en marxa dos nous park&ride metropolitans; així,s’amplia el servei AMB P+R, que ofereix 423 places en sis municipis metropolitans

Butlletí