Avià crea la primera estació per compartir cotxe del Berguedà

Font: Nació digital i Ajuntament d'Avià

15/10/2018 - 08:12

Avià ha estat el primer poble del Berguedà en instal·lar una estació de cotxe compartit que busca implementar el costum de compartir cotxe.

El regidor de Medi Ambient d'Avià, Josep Subirana, ha explicat a que s'ha reservat i senyalitzat un espai a l'Avinguda Pau Casals per facilitar un punt de trobada entre els veïns que vulguin utilitzar el sistema. 

Subirana ha defensat que es tracta "d'un projecte súper original, segurament únic a l'estat espanyol". Segons el regidor avianès l'objectiu és "dignificar de nou el gest de compartir cotxe". Josep Subirana ha afirmat que antigament en pobles petits de muntanya com Avià sempre s'havia compartit cotxe. "És un servei complementari al transport públic, un transport públic que, d'altra banda, al món rural passa amb molt poca freqüència", ha dit Subirana. 

L'estació senyalitzada a l'Avinguda Pau Casals d'Avià busca animar a persones que igualment farien el trajecte fins a Berga o qualsevol altre municipi de la comarca, a parar-se un moment en aquest punt i, si hi ha algú que coincideixi que necessita fer el mateix trajecte, compartir vehicle i despeses. El regidor ha explicat que allò interessant del projecte és també que pugui crear-se una xarxa entre altres municipis del Berguedà. "Si vas a Berga, però allà no tenen aquest espai perquè puguis buscar un cotxe per tornar, perd la gràcia; i la voluntat per fer-ho és tan sols política, gairebé no té cost", ha comentat Josep Subirana.

L'Ajuntament d'Avià ha invertit només 300 euros a senyalitzar l'espai. La iniciativa s'ha començat a estudiar en altres pobles de la comarca, com Vilada. "Les plantilles dels senyals ja els tenim fets, només caldria que canviessin el nom del poble, falta que hi hagi uns quants pobles que s'animin, com sembla que farà Vilada, i aconseguim que es comparteixi cotxe, fer cohesió social a través d'això, però bàsicament estalviem desplaçaments i emissions", ha afegit el regidor.  

Els usuaris catalans que volen compartir cotxe tenen a la seva disposició diferents aplicacions per a mòbil com Blablacar i webs per compartir cotxe. Si bé aquest sistema, que passa perquè als municipis hi hagi una àrea de cotxe compartit, és inèdit al país. Sí que existeix en països europeus com França, on té certa popularitat. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
FIRHÀBITAT, 11, 12 i 13 de juny

Avià acull la primera edició de FIRHÀBITAT, una fira que durant l’11, 12 i 13 de juny farà del municipi berguedà el centre de referència de la bioconstrucció i l’eficiència energètica de Catalunya

Entrevista

Cristina Ribas és professora de periodisme i una de les veus de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire. Nascuda al 2014, aquesta entitat coordina accions i propostes per a aconseguir els canvis socials i polítics necessaris per a fer efectiu el Dret a respirar un aire net. Ribas ha estat l’encarregada de clausurar el segon Congres de Qualitat de l’Aire, celebrat a Sabadell aquest 14 i 15 d’octubre. Amb ella fem un recorregut per l’activisme per un aire net i els canvis aconseguits en aquests anys.

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.

Butlletí