Avià acull la fira de la bioconstrucció i l’eficiència energètica de Catalunya

FIRHÀBITAT, 11, 12 i 13 de juny
11/06/2021 - 16:36

Avià acull la primera edició de FIRHÀBITAT, una fira que durant l’11, 12 i 13 de juny farà del municipi berguedà el centre de referència de la bioconstrucció i l’eficiència energètica de Catalunya

La mostra acollirà 31 estands a l’avinguda Francesc Macià d’Avià relacionats amb el sector de la bioconstrucció per donar resposta a les necessitats dels professionals i també del públic general. A més, s’ha organitzat una programació de ponències, exposicions i tallers per a tots els públics que tindran lloc en diferents punts del municipi. 

FIRHÀBITAT està impulsada per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Ajuntament d’Avià i compta amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i d’altres col·laboradors público-privats.

El dimarts 8 de juny ha tingut lloc a l’Ateneu d’Avià la presentació oficial de FIRHÀBITAT davant els mitjans de comunicació. Hi era present Patrocini Canal, alcaldessa d’Avià, al costat del president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall i Rosa Prat, de la comissió organitzadora de la fira.

Patrocini Canal ha demanat als avianesos i avianeses que visquin la fira en primera persona i que siguin partícips de les activitats, ja que la mostra de construcció té activitats per a tots els públics. 

Al llarg dels tres dies de la fira s’han programat 7 ponències amb experts del sector i dues taules rodones per tractar temes d’actualitat amb persones de referència. També s’han organitzat tallers, un per al públic infantil, al qual hi participaran els alumnes de l’escola d’Avià amb l’objectiu d’acostar als més petits també el món de la bioconstrucció; i un segon, dirigit al públic adult. 

El poble ha de viure la fira, l’exemple més clar és que els nens de l’escola en seran els principals divulgadors amb diferents tallers i visites que s’han organitzat amb l’escola”, ha explicat Patrocini Canal. La majoria de xerrades i activitats estan dirigides al públic general sense que hagin ser professionals ni experts en l’àmbit. Els infants també visitaran les exposicions i el recinte firal aquesta setmana.

En el marc de la fira, els alumnes de l’escola d’Avià construiran aquest dissabte una estructura similar a un “iglú” que quedarà de manera permanent al centre. Els joves avianesos realitzaran un taller de construcció amb material sostenible que finalitzarà amb la construcció de l’estructura. “Els nens seran uns grans ambaixadors a casa seva sobre el tema de la bioconstrucció i l’eficiència energètica”, ha dit l’alcaldessa. 

L’Ajuntament d’Avià ha aportat un total de 13.000 euros per organitzar la fira. Aquests diners han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona. 10.000 euros han estat subvencionats per a activitats de difusió per a la sostenibilitat i eficiència energètica i els 3.000 restants per l’organització de fires i mercats. 

Quan fa dos anys ens van presentar la idea de FIRHÀBITAT ja sabíem que seria un esdeveniment molt potent. Ens va entusiasmar la idea i ens vam posar a disposició de les persones que van iniciar el camí per fer-ho realitat”, ha explicat Patrocini Canal durant la presentació. 

L’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta del resultat final i ha volgut agrair la feina dels impulsors i els col·laboradors que faran realitat la primera edició de la fira. “Veure que després de tot el que ha passat en aquest temps la fira s’ha fet realitat, és molt satisfactori. Els organitzadors hi han posat força, ganes i generositat. Això serveix per demostrar que si fem pinya les coses tiren endavant i ens fa ser optimistes de cara al futur", ha dit Patrocini Canal. 

Patocini Canal també ha demanat disculpes als veïns de l’avinguda Francesc Macià, que veuran alterat el funcionament habitual del carrer per la presència dels estands de la fira. "Demanem disculpes als veïns de la zona afectada, però creiem que la fira s’ho val i d’aquesta manera ajudem a posar en valor el nostre poble dins la comarca".

Paral·lelament, FIRHÀBITAT acollirà la trobada d’alumnes de l’Institut Espanyol de Baubiologie que portarà a Avià i al Berguedà una setantena de professionals del sector d’arreu del territori, convertint la comarca en un espai de presentació dels treballs i investigacions en l’àmbit de la bioconstrucció.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Puig-reig referma l’aposta per l’eficiència energètica amb actuacions per ser més sostenibles i afavorir l’estalvi.

Article

L’actuació suposarà el canvi integral de les 868 lluminàries de Bagà per sistemes eficients i la corresponent millora dels quadres elèctrics existents.

Butlletí