Arriba la segona Setmana Sense Soroll

Del 23 al 29 d’abril se celebra a Catalunya la 2a Setmana Sense Soroll (SSS).

Font: Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona

03/04/2018 - 09:25

La Setmana sense Soroll promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica.

Iniciatives com ara la sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria, per optimitzar recursos i poder oferir una solució més ràpida i eficaç. Sota el lema ‘Aturem el soroll!’, la SSS del 2018 té com a objectiu posar en valor totes aquelles actuacions i/o accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

Aquest any, a més, la Setmana Sense Soroll s’ha adherit a la Setmana Verda EU Green Week, #EUGreenWeek que promou la UE, implicant a les diferents administracions i a la ciutadania per crear ciutats més sostenibles. Es podran seguir totes les activitats a les xarxes socials amb l'etiqueta #SSSoroll2018 #EUGreenWeek.

Per tal d’animar als ens locals a adherir-se a la Setmana Sense Soroll 2018, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, ofereixen recursos de suport als ens locals sota el catàleg de recursos “La Xarxa sona bé 2018”.

Aquestes activitats vinculades o associades al soroll/acústica poden ser de qualsevol tipus: tallers, xerrades o conferències, publicació articles, notes de premsa,  ..... fetes de manera individual, grups, col·lectiva,..... oberta tothom, o preparat específicament per algun col·lectiu com a professionals del sector, escoles,  ciutadania, .... L’objectiu és que se’n parli i que el missatge arribi a un ventall ampli de la societat. 

Els recursos del catàleg “La Xarxa sona bé 2018” tenen com a objectiu donar suport als ens locals per tal que impulsin i desenvolupin alguna actuació de sensibilització en l’àmbit de la prevenció del soroll. 


 

Categories: 

Relacionats

Article
Foto: Ajuntament de Lleida

Foto: Ajuntament de Lleida

Dins de les Ecoactivitats d’aquest estiu, hi ha visites guiades per gaudir del Parc de la Mitjana, visites noctures i rutes guiades en bicicleta, una per l’horta de Grenyana i l’altra pel camí del riu fins als Aiguamolls de Rufea, així com visites guiades als mateixos Aiguamolls i als Camps Elisis.

Notícia

Catalunya celebrarà, entre els dies 22 i 26 de juny, la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES2020), una iniciativa sincronitzada amb la resta d'Europa que té per objectiu incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els hàbits en el consum d’energia.

Butlletí