Arenys de Mar tirarà endavant el projecte d’horts urbans

05/06/2018 - 08:20

Solar on es faran els horts urbans (foto: Xavi Salbanyà)

La idea és habilitar 16 parcel·les a la part alta del rial del Bareu, en concret, a la Urbanització Vilaplana. A hores d’ara, s’està treballant per acabar d’enllestir el reglament i la taxa corresponent que s’haurà de pagar per fer ús de l’espai.

L’espai que es farà servir per a aquests horts urbans, fins ara, s’havia fet servir com a magatzem de la Brigada Municipal en què, entre altres, hi havia les lloses de la Riera que es van treure amb la fase de reurbantizació.  El terreny es distribueix en dues feixes planes, separades per un talús de 2 metres. En total són uns 2.800 metres quadrats amb capacitat per a 16 horts de 40 metres quadrats cadascun.  Laia Martín, regidora de Medi Ambient, afirma que hi podrà accedir qualsevol persona empadronada a Arenys de Mar. També afegeix que es farà pagar una taxa simbòlica amb l’objectiu que els usuaris valorin i facin un bon ús de l’espai.

En aquests moments, s’està acabant de redactar el reglament  on es detalla la concessió i les normes que hauran de seguir els usuaris.  Entre les condicions per fer-ne ús, hi ha que sigui un hort ecològic i sigui per autoconsum i, per tant, no es podran vendre els productes.  Laia Martín també afegeix que el reg anirà a càrrec de l’Ajuntament per evitar el malbaratament. Tot i així, els usuaris tindran una clau per accedir-hi en qualsevol moment del dia.

De moment, la regidora no ha volgut avançar quan es posarà en marxa oficialment tot i que li agradaria que pogués ser una realitat aquest estiu.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats de cinc edificis públics de Barcelona, entre els quals hi ha la seu del Districte de Sants-Montjuïc, ha guanyat els European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d'administracions locals i supralocals.
Article

 

Les entitats acidH i Salut Mental Gràcia s'encarreguen de la gestió de l’hort amb una desena d’usuaris que ja han fet una primera collita

Notícia
Del 14 al 20 d'octubre se celebra a Barcelona una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana

Els horts són claus per connectar la natura a la ciutat, i per fer de les urbs espais més sostenibles. Horts que miren al cel des dels terrats de la ciutat, espais naturalitzats de biodiversitat entre cases i carrers, racons comunitaris per compostar les restes de menjar. Al voltant d'aquests elements la cooperativa Tarpuna, organitza una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana.

Butlletí