Arenys de Mar tirarà endavant el projecte d’horts urbans

05/06/2018 - 08:20

Solar on es faran els horts urbans (foto: Xavi Salbanyà)

La idea és habilitar 16 parcel·les a la part alta del rial del Bareu, en concret, a la Urbanització Vilaplana. A hores d’ara, s’està treballant per acabar d’enllestir el reglament i la taxa corresponent que s’haurà de pagar per fer ús de l’espai.

L’espai que es farà servir per a aquests horts urbans, fins ara, s’havia fet servir com a magatzem de la Brigada Municipal en què, entre altres, hi havia les lloses de la Riera que es van treure amb la fase de reurbantizació.  El terreny es distribueix en dues feixes planes, separades per un talús de 2 metres. En total són uns 2.800 metres quadrats amb capacitat per a 16 horts de 40 metres quadrats cadascun.  Laia Martín, regidora de Medi Ambient, afirma que hi podrà accedir qualsevol persona empadronada a Arenys de Mar. També afegeix que es farà pagar una taxa simbòlica amb l’objectiu que els usuaris valorin i facin un bon ús de l’espai.

En aquests moments, s’està acabant de redactar el reglament  on es detalla la concessió i les normes que hauran de seguir els usuaris.  Entre les condicions per fer-ne ús, hi ha que sigui un hort ecològic i sigui per autoconsum i, per tant, no es podran vendre els productes.  Laia Martín també afegeix que el reg anirà a càrrec de l’Ajuntament per evitar el malbaratament. Tot i així, els usuaris tindran una clau per accedir-hi en qualsevol moment del dia.

De moment, la regidora no ha volgut avançar quan es posarà en marxa oficialment tot i que li agradaria que pogués ser una realitat aquest estiu.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Els horts ecològics constitueixen actualment espais educatius en constant expansió tant en centres d'educació infantil, primària i secundària, com a comunitats urbanes i rurals. La Xarxa Universitats Cultivades es va iniciar l'any 2015 amb la intenció de reunir aquelles universitats, col·lectius, i individus interessades en introduir el treball en els horts ecològics com a activitat curricular i extracurricular.

Article
L'Aplicació que t'ajuda a cuidar el teu hort

iHuerting t'ajudarà a cuidar les plantes del teu hort a la teva terrassa o jardí d'una forma simple i entretinguda. El teu smartphone o tablet et recordarà les tasques que has de realitzar en cada planta en el moment indicat.

Notícia
Imatge d'uns horts socials a Cornellà de Llobregat. Font: Xarxasost

Imatge d'uns horts socials a Cornellà de Llobregat. Font: Xarxasost

L'agricultura urbana pot ser una alternativa viable i fins i tot més productiva que les finques rurals, segons un informe de la FAO, i més encara si es considera el benefici social i de salut que aporta, segons els experts.

Butlletí