Alella amplia l'enllumenat LED a una seixantena de punts de llum per estalviar energia

18/05/2022 - 08:49

Aquest mes de febrer s'han enllestit els treballs de substitució d'una seixantena de projectors i llumeneres pel punt de llums LED que permetran un estalvi energètic del 54%.

Els treballs han estat realitzats per l'empresa SECE SA, concessionària de l'enllumenat públic d'Alella, per un import de 42.000 euros dins les actuacions adreçades a millorar l'eficiència energètica i reduir el consum en l'enllumenat de la via pública que l'Ajuntament dur a terme periòdicament. En concret s'han substituït els punts de llum d'una desena de carrers, parcs i places del municipi: plaça de Can Lleonart, Plaça de l'Ajuntament, parc del carrer Catalunya, parc dels Drets Humans, parc de Can Sors, plaça d'Antoni Pujadas, carrer de la Selva, carrer Llorer, l'aparcament de l'Hort de la Rectoria i l'aparcament del carrer Maresme.

Aquesta actuació s'afegeix al projecte de renovació de l'enllumenat públic de Nova Alella que es va realitzar l'any 2020 amb una inversió de 113.360 euros. 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

En total es canviaran 2.510 lluminàries, se substituiran prop de 105 fanals i s’adequaran la totalitat dels quadres de llums existents al municipi. 

Article

Un cop enllestides les obres i fetes les comprovacions, el 20 de desembre, s'ha posat en marxa la caldera de biomassa que ha de generar l'energia tèrmica necessària per cobrir les necessitats d'aigua calenta i de calefacció del Complex Esportiu Municipal i del Pavelló Municipal d'Esports d'Alella.

Notícia

A través de diferents actuacions s’espera reduir en un 50 % el consum de gas i en un 27 % la de l’electricitat als equipaments municipals.

Butlletí