Alcoi promou l'educació ambiental a les escoles

17/01/2017 - 10:01

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha dut endavant la campanya d’educació ambiental en 12 centres educatius. Han participat més de 2.000 alumnes tractant temes relacionats amb la gestió de residus i la recollida selectiva.

De l’11 de novembre al 22 de desembre s'han celebrat diverses activitats a les escoles i cal remarcar l’increment en la participació, ja que l'any passat hi van participar 1440 alumnes.

La majoria dels estudiants que han participat són d'educació primària, a més també ha pres part alumnat del Centre d'Educació Especial Tomàs Llàcer, del CIP FP Batoi i del CRIS de Creu Roja (Centre de rehabilitació i inserció social). Els tallers han sigut impartits per monitores especialitzades en educació ambiental, les quals s'han desplaçat als centres escolars.

Aquesta campanya d'educació ambiental continuarà el pròxim mes de febrer amb les repoblacions escolars, les quals es realitzaran a Sant Antoni, Serelles i el Preventori.

En els tallers s'han treballat diverses temàtiques.

  • Reciclatge d'oli de cuina: els alumnes han pogut conéixer la problemàtica ambiental associada a una mala gestió dels olis usats de cuina, així com els beneficis que se'n deriven d'una correcta gestió d'aquests a través de la recollida selectiva i conéixer la tècnica de fabricació de sabó a partir de l'oli usat. En aquest taller han participat 560 alumnes.
  • Reducció i reciclatge de residus: els joves han aprofundit els coneixements en els beneficis ambientals de la recollida i gestió per separat dels diferents residus domèstics i conéixer on s'han de dipositar. També han elaborat un adorn nadalenc a partir de les deixalles domèstiques. En aquest taller han participat 830 alumnes.
  • Fabricació de paper reciclat: han treballat els beneficis ambientals de la recollida i gestió per separat del paper i cartó i conéixer el procés de fabricació del paper reciclat a partir de la pasta de paper. En aquest taller han participat 680 alumnes.

 El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, destaca que "és important la conscienciació amb el nostre entorn des de menuts, l'educació és fonamental per aconseguir un Alcoi del demà per a tots, una ciutat sostenible". Martínez afegeix: "Volem agrair als 12 Centres Educatius la seua participació en una campanya que vol fer conéixer als joves de la ciutat dels temes relacionats amb la gestió de residus i la recollida selectiva. Hem de remarcar que hem passat de 1.440 participants l'any passat a 2.070 en aquesta, sempre és positiu que augmenten aquestes dades, ja que la nostra intenció és arribar a la majoria de l'alumnat alcoià".


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
La campanya pel reciclatge ‘Desplastifica’t’és una de les palanques que el Consistori alcoià vol activar per a afavorir la sostenibilitat.
Notícia

Nules segueix posant en marxa iniciatives per a preservar  el medi ambient i el Consell de Xiquets i Xiquetes d’aquesta població de la comarca de la Plana Baixa ha creat una campanya per a reduir l’ús de plàstics i paper d’alumini amb el repartiment a l’alumnat de tots els centres educatius d’unes bossetes per als entrepans. La iniciativa es recull sota el lema “Amb aquesta bosseta, ajudem el planeta”.

Notícia
Dins la campanya Castelló + Sostenible

La campanya anual sobre el medi ambient presenta els tallers fins el maig situats en la Plaça Major i Santa Clara.
 

Butlletí