Alcoi promou l'educació ambiental a les escoles

17/01/2017 - 10:01

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha dut endavant la campanya d’educació ambiental en 12 centres educatius. Han participat més de 2.000 alumnes tractant temes relacionats amb la gestió de residus i la recollida selectiva.

De l’11 de novembre al 22 de desembre s'han celebrat diverses activitats a les escoles i cal remarcar l’increment en la participació, ja que l'any passat hi van participar 1440 alumnes.

La majoria dels estudiants que han participat són d'educació primària, a més també ha pres part alumnat del Centre d'Educació Especial Tomàs Llàcer, del CIP FP Batoi i del CRIS de Creu Roja (Centre de rehabilitació i inserció social). Els tallers han sigut impartits per monitores especialitzades en educació ambiental, les quals s'han desplaçat als centres escolars.

Aquesta campanya d'educació ambiental continuarà el pròxim mes de febrer amb les repoblacions escolars, les quals es realitzaran a Sant Antoni, Serelles i el Preventori.

En els tallers s'han treballat diverses temàtiques.

  • Reciclatge d'oli de cuina: els alumnes han pogut conéixer la problemàtica ambiental associada a una mala gestió dels olis usats de cuina, així com els beneficis que se'n deriven d'una correcta gestió d'aquests a través de la recollida selectiva i conéixer la tècnica de fabricació de sabó a partir de l'oli usat. En aquest taller han participat 560 alumnes.
  • Reducció i reciclatge de residus: els joves han aprofundit els coneixements en els beneficis ambientals de la recollida i gestió per separat dels diferents residus domèstics i conéixer on s'han de dipositar. També han elaborat un adorn nadalenc a partir de les deixalles domèstiques. En aquest taller han participat 830 alumnes.
  • Fabricació de paper reciclat: han treballat els beneficis ambientals de la recollida i gestió per separat del paper i cartó i conéixer el procés de fabricació del paper reciclat a partir de la pasta de paper. En aquest taller han participat 680 alumnes.

 El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, destaca que "és important la conscienciació amb el nostre entorn des de menuts, l'educació és fonamental per aconseguir un Alcoi del demà per a tots, una ciutat sostenible". Martínez afegeix: "Volem agrair als 12 Centres Educatius la seua participació en una campanya que vol fer conéixer als joves de la ciutat dels temes relacionats amb la gestió de residus i la recollida selectiva. Hem de remarcar que hem passat de 1.440 participants l'any passat a 2.070 en aquesta, sempre és positiu que augmenten aquestes dades, ja que la nostra intenció és arribar a la majoria de l'alumnat alcoià".


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica.

Notícia

La Junta de Govern Local ha aprovat el PEARN, un nou Pla d'Educació Ambiental de Residus i Neteja desenvolupat per la regidoria d'Ecologia Urbana, que recull en un document la planificació i l'estratègia que regirà les polítiques educatives i comunicatives del consistori en estes matèries des de setembre d'enguany fins a desembre del 2023. L'objectiu d'este pla és millorar l'educació ambiental de la ciutadania en l'àmbit de la gestió de residus i la neteja de la ciutat i avançar cap a les sostenibilitat a través de la participació dels veïns i veïnes de València.

Article

Des de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València, s’ha dut a terme durant els mesos de maig i juny un programa d’ activitats extraescolars d’agroecologia destinades als alumnes d’infantil, primària i ESO dels centres educatius de València.

Butlletí