Aigües de Reus millora l’eficiència energètica d’una part de la xarxa de sanejament

03/11/2023 - 10:00

Aigües de Reus ja ha adjudicat i iniciarà abans de final de mes unes obres a l’Estació de Bombament d’Aigües Residuals de Villablanca, que han de permetre una important millora de l’eficiència energètica en la xarxa de sanejament

Uns treballs que cal emmarcar en les polítiques ambientals que Aigües de Reus impulsa rere la consolidació de la transició energètica i una gestió més eficient del cicle integral de l’aigua.

Reus compta amb vuit Estacions de Bombament d’Aigües Residuals (EBAR), que s’encarreguen d’elevar les aigües residuals en aquells punts del terme municipal on el seu transport, via clavegueram, no pot fer-se per gravetat. Aquesta és la manera de garantir el transport i arribada d’aquestes aigües brutes a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals, on finalment són tractades.

La de Villablanca és una d’aquestes estacions, que fins al dia d’avui eleva les aigües residuals fins a una altra EBAR (la del Tecnoparc), on el procés necessita d’un segon bombament fins a fer-les arribar a les canonades de la xarxa de sanejament. I és precisament aquest doble bombament (amb el consegüent estalvi de costos i d’energia) el que ara és a punt de solucionar-se.

El projecte preveu, consegüentment, que les aigües residuals de l’EBAR de Villablanca es bombin un sol cop (sense necessitat de passar per l’EBAR del Tecnoparc) gràcies a una nova canonada de polietilè (de 643 metres lineals), que elevarà les aigües brutes fins a un punt del Camí Vell de Bellisens, des d’on ja es poden fer arribar per simple gravetat al clavegueram. La inversió prevista és de 96.578 euros (IVA inclòs).

“A Reus ens prenem seriosament la transició energètica, i això vol dir actuar en conseqüència a tots els nivells, sigui mitjançant petits o grans projectes que, a banda d’un benefici medi ambiental, contribueixin a l’estalvi econòmic”, afirma el regidor responsable del servei, Daniel Rubio. En aquest sentit, Aigües de Reus és “una bona mostra de com la gestió integral de l’aigua pot ser cada cop més eficient energèticament, en consonància amb el Pla d’Acció Municipal i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU”, afegeix.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El total de reusencs que beuen quotidianament aigua de l’aixeta és d’un 43,6%, el percentatge més elevat des que Aigües de Reus du a terme la seva enquesta anual de satisfacció dels usuaris.

Notícia

El consum total d'aigua a la ciutat de Reus s'ha reduït un 12% en relació al mateix període de 2022, des que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va decretar l'alerta per sequera el passat 13 de juny.

Notícia

La Comissió especial de treball per una Nova Cultura de l'Aigua ha traslladat als òrgans de govern de l’Ajuntament dues propostes en relació a la construcció d’una nova estació regeneradora d’aigua i a la recuperació de nous i minats municipals.

Butlletí