“Un 15% del plàstic que flota a la costa catalana prové de la gespa artificial”

Anna Sánchez, professora agregada a la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB)
Periodista. Cap de redacció de continguts propis de Sostenible.cat
31/01/2024 - 17:07

Anna Sánchez treballa com a professora agregada a la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB). És la impulsora de Surfing for Science, un projecte de ciència ciutadana que estudia la presència de microplàstics a la costa catalana.


 

Anna Sánchez treballa com a professora agregada a la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB). Surfing for Science és un projecte de ciència ciutadana que estudia la presència de microplàstics a la costa catalana. Ens explica que a la Costa Brava, la majoria de contaminants plàstics provenen de la gespa artificial. A la zona de Tarragona, en canvi, provenen dels pèl·lets. 
 

Gravació i muntatge: Pere Elías


 

Relacionats

Reportatge
Reportatge


Els microplàstics s’han convertit en una amenaça per a la salut de tots els organismes del planeta. Mars i oceans estan cada cop més contaminats per aquests polímers, que albiren un futur poc esperançador per als ecosistemes d’arreu del món.

Article

El curt-documental, realitzat per Good Karma Projects , analitza la quantitat de microplàstics trobats a la Mediterrània com una manera de reflexionar sobre l'impacte negatiu per al medi ambient.

Notícia

Totes les espècies aquàtiques de les desembocadures dels rius de la mar Mediterrània i de l'oceà Atlàntic estan contaminades per microplàstics, i els mol·luscs són els més afectats a causa de la seva capacitat de filtrar l'aigua

Butlletí