Comença la segona fase del canvi massiu de lluminàries a LED de Santpedor

20/11/2023 - 09:00

Es tracta d'una actuació que es troba dins d’un conjunt d’accions que preveuen la renovació integral i adequació a normativa de les instal·lacions

L’Ajuntament ha iniciat la segona i última fase de canvi massiu de lluminàries a LED, una actuació que es troba dins d’un conjunt d’accions que preveuen la renovació integral i adequació a normativa de les instal·lacions.

Es tracta d’una inversió total de més d’un milió d’euros, totalment subvencionada per la Diputació de Barcelona, que té per objectiu millorar l’eficiència energètica i fer front al canvi climàtic. Es preveu un estalvi energètic i d’emissions de CO₂ del voltant del 67% amb el conjunt de totes les accions.

En la primera fase del conjunt d’accions es van invertir prop de 50.000 euros per al canvi massiu d’enllumenat dels polígons. En aquesta segona fase, a banda de canviar els punts de llum per tecnologia LED, l’Ajuntament substituirà columnes i braços en mal estat, adequarà quadres d’enllumenat i línies amb defectes d’aïllament. També s’aprofitarà per ajustar els nivells lumínics i les instal·lacions a la normativa vigent, que es preveu que puguin acabar-se a finals del 2024.

El regidor d'Acció Climàtica, Josep Illa, valora totes les accions com "una mesura de sostenibilitat ambiental necessària per a millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i reduir el consum de recursos naturals, accions que contribueixen a disminuir el canvi climàtic."

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Santpedor substitueix l’enllumenat de la zona esportiva a tecnologia LED i preveu un estalvi energètic de més del 70%.

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Butlletí