El Molí del Foix explica la vida de l'aigua

16/11/2023 - 09:32

El Molí del Foix, el centre d'interpretació històrica i natural de Santa Margarida i els Monjos, ha realitzat una sèrie d'activitats durant el mes d'octubre per parlar sobre l'aigua.

S’ha disposat de l’exposició “La vida de l’aigua” de la Diputació de Barcelona, L’exposició descriu l’amenaça del canvi climàtic sobre els recursos hídrics i les accions necessàries per dur a terme una gestió sostenible de l’aigua. La vida de l’aigua mostra la importància de l’aigua per al manteniment dels ecosistemes fluvials i com a font per als diferents usos com l’agricultura, el consum domèstic i la indústria, entre d’altres i com fer front a l’amenaça del canvi climàtic sobre els recursos hídrics. Es proposen eines per valorar l’aigua com a recurs escàs, entendre el cicle integral de l’aigua i adquirir hàbits responsables per a un bon ús i per a l’estalvi de l’aigua. L’exposició s’ha muntat a la sala de moles del Molí del Foix. 

Els alumnes de 6è de l’escola Samaranch i Fina han visitat l'exposició i han fet un taller experimental sobre filtres naturals d’aigua. Els alumnes 4t de l’Institut El Foix també van fer una visita guiada de mà de l’expert Jordi Eneriz, que els ha ajudat a preparar-se pel projecte d'aprenentatge i servei vinculat al riu Foix.

També s’han organitzat un seguit d’activitats paral·leles al Molí del Foix. Els participants de les activitats també han visitat l’exposició. Es va fer dues sessions de l'activitat familiar Juguem amb la ciència, i el dia 24 es va presentar l’audiovisual “Riu de Foix” amb un col·loqui sobre filmació a la natura a càrrec de Xavier Bayer i Pep Guasch d’EDN (Estudi Divulgació de Natura). L'audiovisual es va realitzar amb el suport de l'Oficina tècnica d'educació i promoció ambiental de la Diputació de Barcelona.

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Article

Butlletí