Firhàbitat, la Fira de la Bioconstrucció i l'Eficiència Energètica

divendres, 2 juny, 2023 - 00:00 a diumenge, 4 juny, 2023 - 23:59
Avià

Avià es consolida com l’epicentre de la bioconstrucció i l’eficiència energètica de Catalunya amb la tercera edició de Firhàbitat.

El 2, 3 i 4 de juny tindrà lloc a Avià la tercera edició de Firhàbitat, la Fira de la Bioconstrucció i l'Eficiència Energètica organitzada per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Ajuntament d’Avià. 

Firhàbitat és un certamen ja consolidat que en el seu tercer any presentarà un format similar a les dues primeres edicions però amb la incorporació de més col·laboracions professionals, noves formacions i la seva internacionalització amb la presència de professors i estudiants d’arreu d’Europa.

La fira aposta per donar protagonisme als expositors, així com a un programa d'activitats paral·leles i de conferències per a tots els públics. Enguany, una de les principals novetats és que aquestes xerrades estaran dividides en cinc blocs temàtics: materials naturals, eficiència energètica, salut de l'hàbitat, sistemes constructius i habitatge sostenible. 

Firhàbitat vol continuar sumant col·laboracions i relacions amb institucions i professionals del sector. Enguany a més de l'Institut Espanyol de Baubiologie –que celebrarà la seva trobada anual durant la fira-, el Gremi de Fusta i Moble de Catalunya - que ja van programar tallers i conferències sobre fusta constructiva- i GEA, també s'han establert relacions amb la Universitat de Girona, amb qui es lliuraran els primers Premis Firhàbitat a les millors tesines del màster de bioconstrucció del centre universitari, i amb la Red de Construcción Con Paja, amb qui s'organitzaran diverses propostes formatives i divulgatives.

Aquestes col·laboracions han permès, entre d’altres, oferir un programa de formacions i tallers que tenen en compte materials naturals per als processos constructius. Concretament, es donaran a conèixer tècniques de construcció amb palla, amb terra, amb fusta i amb bambú. 

A més, Firhàbitat serà l'escenari de la trobada final del projecte HybridTim, una iniciativa en l'àmbit europeu finançada pel programa Erasmus+ que pretén generar eines docents per a afrontar els nous reptes de la formació en construcció amb fusta. Seran presents a la fira professors i alumnes de Catalunya, Àustria, Dinamarca, Lituània i Letònia en la darrera de les trobades d’aquest projecte internacional. I és que un dels objectius és obrir les portes de Firhàbitat també als estudiants i joves del territori amb la intenció de donar a conèixer el sector de la bioconstrucció i alhora, les seves sortides laborals i professionals.

Com en les edicions passades, la fira aposta perquè els expositors i els professionals trobin el seu lloc en el certamen i estableixin relacions i contactes comercials entre ells, però també es busca que la mostra sigui un aparador i una porta d'entrada a la ciutadania i el públic general que no coneix el sector. Tampoc hi faltaran les activitats infantils, així com el sopar networking amb l’objectiu d’oferir un espai distès de trobada entre professionals del sector. 

Firhàbitat està organitzada per l'Ajuntament d'Avià i l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà i compta amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i també de Banc Sabadell, AGBAR i la Gestora de Runes de la Construcció.


Municipis: 
Categories: 
Ecològic
Energia

Relacionats

Notícia

La mesura permetrà millorà l’eficiència energètica i reduir la contaminació lumínica als carrers del nucli urbà i a totes les urbanitzacions que encara no compten amb llums LED

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Notícia

S'ha començat la instal·lació de 248 panells de plaques fotovoltaiques a l’edifici del pavelló poliesportiu Rafa Martínez

Butlletí