Estalviar aigua és a les teves mans

30/04/2023 - 08:39

Davant la situació de sequera, l’Ajuntament de Canovelles ha engegat una campanya amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el fet que l’aigua és un recurs molt escàs i que cal reduir-ne el consum.

Tenint en compte que Canovelles és un dels municipis que es troba en situació d’excepcionalitat, cal modificar els hàbits i estalviar aigua limitant el consum a 230 litres per habitant i dia.

A continuació, disposeu d’algunes recomanacions per reduir el consum d’aigua:

  • TANCA I TINGUES CURA DE LES AIXETES

Una aixeta oberta raja a 10 l/min, fes servir dispositius reductors del cabal, són barats i estalviaràs fins a un 50% d’aigua. Una aixeta que degota gasta fins a 30 l/dia.

  • OMPLE LA RENTADORA i EL RENTAPLATS

Fes-los servir sempre amb la càrrega completa, i si és necessari actualitza’ls, una rentadora antiga gasta uns 200 l d’aigua, mentre que una de baix consum només 50 l.

  • FES DUTXES CURTES

Deixar de banda la banyera i opta per la dutxa. Les dutxes han de ser el més breu possible. Amb 2 minuts menys estalviem 30 l d’aigua.

  • EL VÀTER NO ÉS UNA PAPERERA

Amb cada descàrrega s’aboquen fins a 10 l d’aigua, a més els papers o tovalloletes són un problema greu pels rius i els sistemes de sanejament.

  • UTILITZA LA REGADORA

Amb la calor, cal regar al capvespre i només quan sigui necessari, amb gota a gota o regadora. Evita omplir fonts ornamentals o llacs artificials.

  • NO CONTAMINIS L’AIGUA

Molt del que aboquem per l’aigüera com l’oli o els productes de neteja són nocius i de difícil eliminació, separa’ls i porta’ls als Punts Verds.


 

Municipis: 
Vallès Occidental
Vallès OrientalCanovelles
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Butlletí