Els equipaments municipals de Parets del Vallès estalvien energia amb la Marató RE-M

25/04/2023 - 09:41

Una desena d’equipaments de Parets han participat en la 8a edició del projecte per l’estalvi energètic ‘Marató RE-M de l’Energia’.

Parets del Vallès ha celebrat la cloenda del projecte per l’estalvi energètic i la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic Marató RE-M de l’Energia. En el projecte hi han participat, enguany, una desena d’equipaments i durant l’acte de cloenda s’han presentat els resultats de l’estalvi al municipi que han significat 10,73 tones de CO₂ d’emissions durant quatre setmanes. Els estalvis que s’han produït en el conjunt d’equipaments dividits per sectors han estat de: 6.941 quilowatts hora en electricitat, 114.000 litres d’aigua i 48.737 quilowatts hora en gas.

En total, s’han estalviat 10,73 tones de CO₂ d’emissions.

Els equipaments que han participat enguany en el projecte d’estalvi energètic són: l’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola Vila Parietes, l’Escola Bressol La Cuna, Can Rajoler, Can Butjosa, la Piscina Can Butjosa, el Pavelló Municipal i la Policia Local de Parets.

L’objectiu de la campanya és la sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia als edificis i equipaments públics, per aconseguir estalvi d’energia, i destinar l’estalvi econòmic obtingut a accions contra la pobresa energètica. En el projecte hi participen anualment municipis i ens públics per promoure aquests valors. La iniciativa va ser conceptualitzada per l'Origen, una empresa d’innovació, ecologia i comunicació que ha patentat la idea i la metodologia de treball REM (Redueix Energia i Millora) que treballa per al desenvolupament de la iniciativa.


 

Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí