"Ruralisme"

Recomanació per Sant Jordi 2023
14/04/2023 - 21:02

Ruralisme. La lluita per una vida millor, és un llibre de Vanesa Freixa Riba.

Una crida evocadora, reivindicativa i inajornable per canviar la manera com vivim.

Sense pràcticament adonar-nos-en, vam desconnectar del món rural amb la idea de no tornar-hi més. Amb el temps, hem confrontat la ruralitat i la urbanitat en uns termes molt simplistes: hem associat el camp i les muntanyes a unes pràctiques antigues marcades per la precarietat i l’aïllament, i les ciutats amb la modernitat, el benestar i la comoditat, que ha exterminat, però, tot allò que ha considerat antic, inservible i lent.

L’activista Vanesa Freixa Riba, que fa anys va decidir establir-se amb la família i un petit ramat d’ovelles en una borda centenària al Pallars Sobirà, defensa amb convicció que el ruralisme és a dia d’avui l’opció més intel·ligent de supervivència i adaptació al col·lapse al qual ens aboquem com a societat. Aquest llibre, emotiu i vital, encoratjador i vibrant, encén la flama de debats fonamentals per despertar consciències i moure’ns a l’acció.

«De la simplicitat sorgeixen les grans certeses. Habitar en un espai tranquil, lluny dels sorolls estridents, de les relacions supèrflues i de les olors perfumades artificialment et fa partir d’un espai més net, menys domesticat, més serè. I és aquí, amb la ment i el cos tranquils, quan podem intuir millor què és el que ens convé, el que ens cal per garantir-nos la vida, per tenir una bona vida.»


Podeu consultar el llibre a l'editorial Ara Llibres 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Institut de l’Ecoedició, dedicat a promoure la sostenibilitat en el sector editorial català, proposa per aquest Sant Jordi una ruta per Barcelona per recórrer les parades de les principals editorials que publiquen llibres seguint els criteris de l’ecoedició.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Butlletí