"Terra d'aprenentatges"

Recomanació per Sant Jordi 2023
13/04/2023 - 08:59

Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya.

Són projectes que o bé tenen l’educació en els seus objectius fundacionals o bé han incorporat la línia educativa per diversificar els ingressos, en un sector primari força precari. A través d’aquest llibre, volíem conèixer les iniciatives, veure des de quines perspectives treballaven i quelcom de molt pràctic, quins recursos educatius ofereixen a les escoles catalanes.

L’agroecologia escolar és a l’educació ambiental com l’agroecologia a l’agricultura ecològica: l’expandeix, li canvia el significat i torna a unir allò natural i allò social. No es tracta de fer agroecologia a les escoles com si fossin finques agroecològiques, sinó de fer a les escoles l’agroecologia que els és pròpia: la que genera experiències, coneixements, nous horitzons i la recuperació de la història negada.“

Es tracta d’una obra coral, amb textos de Mariona Espinet Blanch, German Llerena Del Castillo, Laura Calvet-Mir i Mar Carrera Vendrell. Una part del treball sorgeix d’un treball final del Postgrau de Dinamització Local Agroecològica (UAB, Arran de terra, IGOP). Fundiesplai ha donat suport a la realització del llibre.

Una nova contribució en la línia de la sèrie Agroecologia escolar (Pol·len, 2017) i Huertos ecodidácticos (Pol·len, 2020). El llibre està ecoeditat per Pol·len Edicions (segell d’ecoedició).


Enllaç del llibre a l'editorial Pol·len 


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Butlletí