S’instal·len plaques fotovoltaiques a l’Institut Castellbisbal

19/01/2023 - 10:00

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Aquesta setmana han finalitzat els treballs d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici de l’Institut Castellbisbal. Les obres, a càrrec de l’empresa AECA Energia Solar, han tingut un cost de 24.133,45 euros que ha finançat íntegrament l’Ajuntament.

En total, s’han instal·lat una quarantena de planells solars que generaran l’energia elèctrica necessària per a l’autoconsum de l’institut. Tot plegat, suposarà un 25 % d’estalvi energètic anual, l’equivalent a evitar prop de 8,8 tones d’emissions de CO₂.

Amb l’actuació feta a l’Institut Castellbisbal, l’Ajuntament ha completat la dotació de plaques fotovoltaiques a tots els centres educatius del municipi. Aquest 2022 també s’han col·locat a l’Institut Escola Les Vinyes, l’any passat, a l’Escola Els Arenys, i el 2012, a l’Escola Montserrat. L’Escola Benviure també disposa de plaques fotovoltaiques, però en aquest cas, les va instal·lar la Generalitat de Catalunya.


Projecte guanyador de les beques de recerca

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’Institut Castellbisbal s’ha fet tenint en compte la proposta del treball de recerca de l’alumna Lucia Monleón, premiat amb les beques que anualment atorga la Regidoria de Joventut entre l’alumnat de segon de batxillerat del municipi. 

Ahir al migdia, la jove Lucia Monleón va visitar les noves instal·lacions acompanyada de la regidora de Serveis a les Persones, Melani Solís, i del regidor de Patrimoni Urbà, Joaquim Sardà. A la trobada també va assistir l’equip directiu de l’Institut Castellbisbal, el cap d’obres i personal tècnic municipal de les àrees d’Educació i Serveis Territorials.

“Aquesta visita ens ha fet especial il·lusió perquè es posa en valor l’esforç que suposa fer un treball de recerca i l’aposta de l’Ajuntament per donar continuïtat i sentit als projectes impulsats pel jovent, en especial aquells que aporten un valor afegit a la comunitat”, reconeix la regidora Melani Solís. 

 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S’ha completat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici de la prefectura de la Policia Local.

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Notícia

Terrassa va acollir el passat 15 de febrer una jornada amb empresaris per presentar els resultats dels dos estudis, realitzats gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, per impulsar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques en un dels 20 polígons industrials de la ciutat.

Butlletí