Dia Mundial del Residu Zero

dijous, 30 març, 2023 - 00:00 a 23:59



L'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar per unanimitat l'any 2022 una resolució presentada per Turquia per declarar el 30 de març com a dia Mundial del Residu Zero. Aquesta resolució històrica, que es va presentar juntament amb 105 països més, aborda els esforços per al desenvolupament sostenible mitjançant iniciatives de residu zero llançades per la primera dama turca el 2017. 

Les Nacions Unides compten amb un consell assessor expert per promoure iniciatives locals i nacionals de residus zero. També recomana la continuació del debat sobre les iniciatives de residu zero alhora que anima els estats membres, les organitzacions de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals i regionals a implementar iniciatives de residu zero a tots els nivells.

La resolució demana al cap de l'ONU que convidi el Programa de Medi Ambient de l'organisme a incloure una "secció dedicada a iniciatives de residu zero", que inclogui activitats i experiències d'aquestes iniciatives.


 

Organitzador: 
Nacions Unides
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Acte
16/03/2024 - 00:00
Diverses poblacions d'Osona

Butlletí