Estat Natura 2020: Gestió forestal de boscos madurs

Font: Generalitat de Catalunya

19/12/2022 - 08:00

L'entrada dels combustibles fòssils i els canvis socials en els models productius en la segona dècada del segle XX va fer que s’abandonessin moltes explotacions agro-forestals, i que el bosc recuperés l’espai que ocupava abans dels conreus.

 

L'investigador del CREAF Jordi Vayreda explica que per això els boscos actuals són majoritàriament joves, densos i poc resistents a les pertorbacions. Per això és tan important afavorir la maduració del bosc, amb l’objectiu de millorar-ne l’estructura i la resiliència davant dels canvis.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Setmana de la Natura

"La natura crida" és una adaptació de l'èxit "La petita Rambla del Poble Sec", del músic i cantautor Cesk Freixas, a la temàtica ambiental, amb la que ens convida a submergir-nos en la riquesa natural que ens envolta.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí