Begues aposta per la biomassa com a font d'energia verda

20/11/2022 - 10:00

Amb el nou centre de calor de biomassa que s'està construint al costat de l'Ajuntament de Begues, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per aquest combustible natural.

Begues continua l'aposta decidida per la biomassa com a sistema d'escalfament dels equipaments municipals. De fet, avancen a bon ritme les obres de construcció del quart centre de calor de biomassa, el qual s'està edificant al costat de l'Ajuntament.

Aquest nou centre de calor donarà servei al mateix edifici consistorial i també a Cal Pere Vell, al Petit Casal i a la Nau. D'aquesta manera, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per biomassa, fet que convertirà Begues el primer municipi del Baix Llobregat que abasteix tots els seus equipaments públics amb aquesta energia verda.

 

Elements informatius i visita guiada

A més, per tal de donar a conèixer encara més l'aposta municipal per la biomassa a Begues, l'Ajuntament ha posat en marxa una sèrie d'accions informatives. En aquest sentit, els diferents centres de calor disposaran d'uns elements informatius al seu exterior sobre l'ús que es fa a Begues de la biomassa i dels beneficis mediambientals i econòmics que aporta.

També s'identificaran tots els equipaments abastits amb biomassa, a través d'un senyal exterior amb la nova marca 'Biomassa Begues', present també en fulletons informatius i en un nou espai al web municipal destinat a posar en valor aquesta aposta de poble. També s'ha organitzat una visita a finals del mes d'octubre.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatBegues
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Notícia

La nova caldera, les obres d'instal·lació de la qual compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tindrà una potencia de 500 kW i se sumarà a la que ja hi ha. Totes dues abastiran de calefecció i aigua calenta sanitària el Centre Cívic El Roure, la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les dependències de la Policia Local

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Butlletí