"L’oli no és aigua, no l’aboquis per la pica", a Roda de Berà

11/11/2022 - 14:30

Roda de Berà compta amb sis nous punts de recollida de l’oli domèstic usat. L’Ajuntament distribuirà 2.500 embuts per facilitar el reciclatge i 2.500 fulletons informatius.

Roda de Berà ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació i sensibilització. En aquesta ocasió per aconseguir que les famílies rodenques separin l’oli domèstic usat, per reciclar-lo, en lloc d’abocar-lo per l’aigüera.

Durant la campanya es distribuiran 2.500 embuts, els quals s’adapten a les ampolles d’aigua o de refresc buides, per anar guardant l’oli de cuina usat. Un cop plena cal tapar-la bé i dipositar-la en un dels contenidors de recollida que hi ha al municipi: a la plaça Doctor Pujol, als carrers Roure, Josep Carner, Rosalia de Castro, Enric Borràs, Sínia, a la Deixalleria i a l’Ajuntament. 

Reciclar l’oli utilitzat és molt senzill, alhora que molt necessari pels seus efectes negatius sobre el medi ambient. Un litre d’oli abocat per la pica pot contaminar fins a 1.000 litres d’aigua, i quan s’aboca per la pica, aquest oli arriba al mar, als rius i als aqüífers, afectant els ecosistemes naturals. També provoca embussos i males olors a les canonades de les cases. Es pot reciclar qualsevol tipus d’oli: oliva, gira-sol, de llaunes en conserva.

L’oli usat es pot reciclar per produir biocombustible i també glicerina, la base de molts productes de cosmètica i dels sabons. Reciclant aquest residu es disminueix la producció de CO2 i, per tant, es lluita contra el canvi climàtic. 
 


 

Relacionats

Notícia

El Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la nova licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària, que ja s'havia licitat l'últim trimestre del 2022 i va quedar desert.

Notícia

La campanya informativa va adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de promoure i facilitar el reciclatge dels residus de vidre, que s’allargarà fins a finals del mes de juny.

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Butlletí