Els usuaris de la Comunitat Energètica Local de Caldes s’han estalviat uns 53 € de mitjana de la factura de la llum del mes de setembre

31/10/2022 - 13:22

Això suposa un augment de l’estalvi del 35% respecte les dades de l’agost.

La factura de la llum del setembre continua donant bones notícies als usuaris de la Comunitat Energètica Local de Caldes (La CEL). De mitjana, aquest últim mes s’han estalviat uns 53 € per usuari. En termes globals, representa un 35 % més d’estalvi respecte les dades de l’agost, en què l’estalvi mitjà va ser d’uns 40€. Unes dades que confirmen La CEL com una eina efectiva pel foment de la transició energètica i la rebaixa de la factura de la llum dels ciutadans del municipi.

En termes globals, el setembre el centenar d’usuari de La CEL de Caldes ha estalviat 5.353 €. D’aquests, 2.486 euros corresponen al que els usuaris s’han estalviat en forma d’autoconsum, mentre que en termes d’excedents l’estalvi global ha estat de 2.867 euros. És, precisament, en el capítol d’excedents abocats a la xarxa i que les empreses elèctriques han abonat a la corresponent factura on més ha crescut l’estalvi. En concret, el setembre aquesta xifra ha augmentat un 70% respecte l’agost. Aquests valors corresponen a les estimacions econòmiques fetes per part de l’Oficina d’Acció Climàtica fent servir els valors mitjans del preu del kWh de l’electricitat que es consumeix (0,27 €/kWh) i la que es compensa per excedents (0,16 €/kWh).

Tot i aquestes bones dades, l’Oficina d’Acció Climàtica recomana als usuaris de La CEL adaptar el consum elèctric domèstic de manera que s’augmenti la quantitat d’energia consumida en autoconsum i es redueixi el màxim la quantitat d’excedents d’electricitat. D’aquesta manera, els propers mesos en què les hores de sol disminueixen, es podrà mantenir la rebaixa de la factura de la llum.

L’Oficina d’Acció Climàtica ofereix informació i assessorament als ciutadans, siguin o no usuaris de La CEL, per millorar la gestió i els usos de l’electricitat als seus domicilis.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Butlletí