Amposta entra la sostenibilitat energètica a les escoles amb el projecte «Itinerari de la llum»

Font: Aguaita.cat

26/10/2022 - 08:30

La iniciativa d’educació ambiental es desenvoluparà en tots els centres educatius de primària de la ciutat i a l’espai Tataküa

El projecte d’educació ambiental "Itinerari de la llum" portarà conceptes com sostenibilitat, petjada de carboni o transició energètica a les aules de tots els centres educatius de primària d’Amposta i al Centre d’Educació Especial l’Àngel. Una acció que han engegat esta setmana la regidoria d’Educació de l’Ajuntament i l’associació Tataküa i que s’emmarca en el projecte de renovació de l’enllumenat públic de tota la ciutat.

"Fa cinc anys naixia un projecte ambiciós de més de 3,3 milions d’euros per renovar l’enllumenat públic de tota la ciutat. Una acció, per la qual ens van atorgar una subvenció de fons FEDER, que buscava millorar l’eficiència i gestió de l’enllumenat i generar estalvi energètic, però també conscienciar a la ciutadania", deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui presentava el projecte de sensibilització per als centres educatius acompanyat de la regidora d’Educació, Núria Marco, el regidor de Serveis, Miquel Subirats, el regidor de Coneixement i Qualitat, Pau Cid, i les membres de Tataküa.

L’"Itinerari de la llum" vol implicar els xiquets i xiquetes de la ciutat en l’estalvi energètic i la conscienciació ambiental. Tomàs destacava que "per aconseguir la sostenibilitat energètica necessitem canviar el model de producció i de consum, i l’administració tenim un paper important implicant a la societat, en aquest cas als xiquets i xiquetes que, a banda de formació que rebran, podran traslladar tot l’après a casa seva". Amposta és un dels ajuntaments adherits als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, on precisament una de les fites que es marquen és la d’assolir ciutats resilients, inclusives i sostenibles.


 

Municipis: 
MontsiàAmposta

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí