Cerquen a Montblanc terrenys per conrear com a horts socials

18/10/2022 - 09:30

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Aquesta campanya de cerca de terrenys en desús per convertir-los en horts s’emmarca en el projecte Horts Socials Ecològics de Montblanc, creat l’any 2012, amb un doble propòsit principal: d’una banda, afavorir la producció d'aliments frescos i de qualitat per a l'autoabastiment de famílies en situació d’emergència alimentària; i, de l’altra, apoderar les persones en risc d'exclusió social, promocionant la convivència i facilitant la cohesió social entre persones del municipi.

El projecte Horts Socials i Ecològics de Montblanc va ser creat l’any 2012, a partir de la col·laboració entre Càritas Montblanc, l’Associació Xicòria, l’Ajuntament de Montblanc i Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, actualment depèn de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc, i està dinamitzat per la Cooperativa Agroecològica L’Aresta.


 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Butlletí