L'Espluga de Francolí inicia la segona campanya “Fem-ho bé!” per reduir la contaminació acústica als carrers

25/08/2022 - 10:00

Des de la regidoria de Ciutadania i de Comunicació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí es posa en marxa la segona campanya ciutadana per millorar el civisme al municipi. La campanya “Fem-ho bé!” aquest cop girarà entorn la disminució del soroll i el destorb veïnal.

“Fem-ho bé! Campanyes per promoure el civisme”, és el títol genèric que engloba les tres temàtiques que es tractaran per millorar la convivència a l’Espluga de Francolí. La primera, iniciada a principis d’abril, va comptar amb accions i material divulgatiu per millorar les cures i bones pràctiques dels ciutadans que tenen animals domèstics. Ara, i aprofitant l’època de l’estiu la campanya continua posant sobre la taula el fet de reduir el soroll sobretot en horari nocturn, i finalment, cap al mes d’octubre es farà una altra campanya amb les bones pràctiques en relació a la gestió dels residus domèstics.

 

Menys soroll, més convivència

 

Sota el lema “Menys soroll, més convivència” l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí busca reduir el soroll a l’espai públic en hores de descans i potenciar el silenci nocturn. Es duran a terme un seguit d’accions per la necessitat de reduir la problemàtica del soroll i remoure consciències per augmentar la implicació
i el compromís de la ciutadania.

Per promoure la campanya, es trobaran tota classe de materials informatius repartits per diferents punts del municipi, com ara cartells, vinils a terra, senyals als fanals, cartells de ‘no molestar’ als poms de les portes i, per altra banda, s’optarà per material divulgatiu en línia com ara difusió a les xarxes socials, també falques a la ràdio i un petit vídeo promocional. A més la campanya vol comptar amb la implicació dels bars i per això l’Ajuntament posarà a disposició d’aquests negocis unes etiquetes per enganxar a les taules de les terrasses i així propiciar que a partir de les 22 h es procuri respectar el descans veïnal.
 

 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Notícia

El programa formarà investigadors per avaluar la relació que mantenen els vehicles electrificats i la percepció humana del soroll.

Notícia

La iniciativa dona resposta a una demanda ciutadana i insisteix en la necessitat de moderar el volum de la veu a les terrasses, a la sortida dels locals o quan es passeja en horari nocturn, entre altres qüestions.

Butlletí