Noves plaques fotovoltaiques a les cobertes del Centre de Serveis a l’Empresa i del magatzem de PRESEC de Gavà

Font: el Bruguers

22/06/2022 - 08:00

L’Ajuntament de Gavà substitueix 6.295 punts de llum de la via pública amb tecnologia LED i suma la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes del Centre de Serveis a l’Empresa i del magatzem de PRESEC.

Respecte a la renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED, aquestes tasques arriben ara a la seva recta final amb la substitució dels últims punts de llum a diferents carrers del nucli urbà. Acabats els treballs, s’hauran reposat 6.295 punts de llum a tots els barris de la ciutat i polígons industrials. Aquesta intervenció permetrà un estalvi econòmic i energètic de prop de 280.000 euros i 2,7 milions de kWh anuals, així com una reducció de les emissions de CO2 en 891 tones l’any. Els treballs han comptat amb una inversió de més d’un milió i mig d’euros que quedarà amortitzada en un període de sis anys. En termes energètics, el consum es reduirà prop del 70%.

La incorporació de la tecnologia LED implicarà renovar la totalitat de la llumenera, tant des del punt de vista lumínic com elèctric. A banda de l’estalvi energètic fruit de l’eficiència de la nova tecnologia, les noves llumeneres disposen d’òptiques més eficients que eviten la dispersió de la llum. També permeten la regulació de flux lumínic aleshores central de la nit, augmentant l’estalvi energètic total.

Si bé la substitució de les llumeneres suposa el 61% del cost de l’actuació, aquesta també contempla la implantació d’un sistema de supervisió i control de les instal·lacions en l’àmbit energètic i d’avaries, i la remodelació i adaptació de les instal·lacions elèctriques i mecàniques de l’enllumenat públic. Aquests darrers treballs s’allargaran fins a finals d’any.
 

Substitució d’una de les darrreres llumeneres, aquest matí al Parc del Mil·lenni

Respecte a les plaques fotovoltaiques al CSE i a PRÉSSEC, parlem d’una inversió de més de 97.000 euros per un total de 216 mòduls fotovoltaics. Això permetrà un estalvi de 32.672 kg de CO2 anuals. L’electricitat generada servirà per a l’autoconsum dels dos equipaments municipals. A més, es vendran els excedents d’electricitat que es puguin generar. Aquest sistema no genera cap mena d’impacte negatiu al medi, ja que no hi ha generació de residus, emissions de fums o gasos i, a més, està totalment integrada arquitectònicament amb el mateix.

La seva instal·lació al CSE i a PRESEC s’emmarca en l’estratègia de transició energètica per complir amb els objectius climàtics europeus i mundials.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatGavà

Relacionats

Article

L'edifici B2, promogut a través de l'IMPSOL, obté el premi AVS 2023 de l'Asociación Española de Gestores Públicos de Vivienda y Suelo a la millor edificació sostenible d'obra nova.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Butlletí