Reconnectem amb la Natura

Del Dia Mundial de la Biodiversitat al Dia Mundial del Medi Ambient
02/06/2022 - 08:25

En el marc de la celebració de diverses efemèrides ambientals, i d’una nova edició de la Setmana de la Natura, us presentem aquesta col·lecció de vídeos breus sota el títol “Reconnectem amb la natura”, que pretén posar en valor el patrimoni natural de Catalunya i convidar la ciutadania a implicar-se en la seva conservació. 

Els vídeos han estat elaborats amb la col·laboració de l’equip d’Oxigents i de l’influencer Joan Grivé, i s’aniran publicant a diferents xarxes socials fins al 5 de juny.

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa de Conservació de la Natura, que promou accions a favor de la conservació de la natura i dona a conèixer les entitats ambientals a la ciutadania. S’inicia el 22 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Biològica, i finalitza el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.

Us animem a participar-hi i a fer-ne difusió.

Reconnectem amb la natura, impliquem-nos en la seva conservació!


 

Relacionats

Article

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic.L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats.

Article

 

Del 26 al 30 de setembre se celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2022. 

Article

Els municipis de costa representen només el 3% del territori, però suporten el 43% de la població catalana i 10 milions de turistes cada any. Això representa un model d’ocupació intensiva i estacional amb greus conseqüències sobre el funcionament ecosistèmic dels hàbitats litorals i sobre la seva biodiversitat. La investigadora de la UdG Àgata Colomer, coordinadora del projecte LIFE Pletera, explica el procés de desmantellament i renaturalització d’una urbanització sense edificar al municipi de Torroella de Montgrí, dins del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Butlletí