Setmana de la Natura

24/05/2022 - 21:38
Del 22 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Biològica, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, celebrem la 7a edició de la Setmana de la Natura: 15 dies plens d’activitats per apropar-nos a conèixer la natura i passar a l’acció per la seva conservació.
Més de 500 activitats tindran lloc arreu de Catalunya, organitzades per biblioteques, escoles, entitats ambientals, ajuntaments, parcs naturals o empreses. La campanya es consolida com un dels majors esdeveniments d’implicació ciutadana pel medi ambient a Catalunya.

La natura és el fonament de les nostres vides: des de l’aigua que bevem, l’aire que respirem, o la vida al sòl que fa possible la nostra alimentació. Ara és en un moment clau per evitar la 6a extinció massiva d’espècies en la que ens trobem, segons la comunitat científica, i en aquest sentit, és necessària la implicació ciutadana per assegurar la salut dels ecosistemes amb els que convivim, perquè tenim #NomésUnPlaneta.

La Setmana de la Natura ens obre les portes, no només a fer activitats puntuals, sinó a conèixer organitzacions dedicades en el seu dia a dia a conservar la natura. D’aquesta manera, podrem descobrir les entitats ambientals de la nostra zona i els projectes de participació que tenen actius per poder implicar-nos durant l’any amb la conservació d’una espècie, d’un hàbitat o amb la defensa d’un espai natural.

Al web setmananatura.cat es poden cercar les diferents activitats segons el dia, la tipologia d’activitat (voluntariat, taller, xerrada, exposició, etc.), el tipus de públic (familiar, adult o especialitzat), o segons l’organitzador.

Publica les teves fotos amb el braçalet a les xarxes socials etiquetant el perfil @setmananatura i donant a conèixer l’activitat en la qual estàs participant i per què creus important passar a l’acció per la natura.

#SetmanaNatura #NomésUnPlaneta Segueix l'actualitat a @setmananatura

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), que compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article


El 18 d’octubre es commemora el Dia Internacional de Protecció de la Natura
.

Article

Els municipis de costa representen només el 3% del territori, però suporten el 43% de la població catalana i 10 milions de turistes cada any. Això representa un model d’ocupació intensiva i estacional amb greus conseqüències sobre el funcionament ecosistèmic dels hàbitats litorals i sobre la seva biodiversitat. La investigadora de la UdG Àgata Colomer, coordinadora del projecte LIFE Pletera, explica el procés de desmantellament i renaturalització d’una urbanització sense edificar al municipi de Torroella de Montgrí, dins del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Article

A més dels objectius de recerca, el papallonari esdevé una nova eina més per a les activitats educatives i de divulgació del centre de recerca, mitjançant visites on es podran observar les papallones en les diferents fases del seu desenvolupament i parlar amb la comunitat investigadora sobre la ciència ciutadana que es troba íntimament lligada als seus estudis.

Butlletí