Mollet del Vallès posa en marxa un nou portal web sobre el medi ambient de la ciutat

02/12/2021 - 16:39

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

S’hi accedeix a través del següent enllaç.

L’usuari pot navegar per les àrees temàtiques i clicar sobre les diferents icones o dibuixos. Els enllaços permeten accedir a jocs interactius, exposicions virtuals, vídeos, informació d’interès, bones pràctiques o projectes que es portin a terme a la ciutat. L’objectiu principal del portal és apropar a la ciutadania els projectes i activitats ambientals que s’estan duent a terme a la ciutat, especialment com a recurs complementari per als centres educatius, fomentant paral·lelament la participació ciutadana en aquest àmbit.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha manifestat que “és un portal dirigit als centres educatius, que també pot ser interessant per la ciutadania”.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, explica que “l’objectiu del portal és donar a conèixer de forma dinàmica, interactiva i visual quins són els recursos, les activitats i els projectes que es porten a terme a la ciutat relacionats amb el medi ambient”. A més, Broto afegeix que amb aquesta eina “els centres educatius poden enriquir i complementar la bona feina que realitzen en aquest àmbit, però també pot ser interessant per a que tota la ciutadania conegui el projecte mediambiental de la nostra ciutat”. 

El portal ha estat desenvolupat per l’Ajuntament amb recursos propis, complementats amb activitats i recursos procedents de la Diputació de Barcelona i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, d’AGBAR i de l’Agència de Residus de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Article

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca municipal s'han sumat a un projecte afavoreix el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la protecció dels cursos fluvials de les conques del Besòs i la Tordera. S'afegeixen a altres 11 municipis de les conques que participen al projecte durant l'any 2024.​

Butlletí