Seminari tècnic: Biomassa com a font d’energia local en la transició energètica

Repeteix cada dia until dc. des. 15 2021.
dimarts, 14 desembre, 2021 - 10:30 a 12:00
dimecres, 15 desembre, 2021 - 10:30 a 12:00
Sessió virtual via Zoom

PROGRAMA

INSCRIPCIONS: xarxasost@diba.cat . Les persones ja inscrites al cicle no cal es tornin a inscriure

Anteriors sessions del cicle de seminaris


 

La Transició Energètica és el pas més evident i inevitable a l'hora d'abordar l'emergència climàtica. L’acció climàtica des del món local ha de ser el punt de partida d’aquest procés i  començar a implementar, com més aviat millor, fonts d'energia   renovables, estalvi i eficiència; també com a pilar fonamental de la recuperació verda.

La Diputació de Barcelona inverteix en instal·lacions de biomassa per a ús tèrmic i finança projectes executius per implantar-ne instal·lacions en equipaments municipals. Dona suport als Ajuntaments en el foment de l'ús de la biomassa en equipaments municipals per tal que sigui possible tancar el cicle natural de producció (treballs forestals de prevenció d'incendis) i consum de combustible a escala local.

Enguany, la Diputació de Barcelona està liderant el projecte Biomassa pel Clima que suposa la instal·lació de 14 calderes a la província de Barcelona, i que està cofinançat pel programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un pressupost de 3,8 milions d’euros i un ajut de prop de 1,4 milions d’euros.

Com a sessió monogràfica especial del cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica al món local que organitzem des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, hem programat aquesta sessió virtual doble dedicada monogràficament a la biomassa, com a font d’energia local per a la transició energètica, amb exemples i casos pràctics d’instal·lacions en equipaments municipals, línies de suport per als ajuntaments...

De cara al 2022, iniciarem un nou cicle de seminaris tècnics els quals us informarem en breu de les dates i continguts.


 

Organitzador: 
Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Etiquetes: 
Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Notícia

Sant Vicenç de Montalt fa un pas endavant substituint el combustible per climatitzar dos edificis municipals amb una sola caldera de biomassa i una xarxa per distribuir l’energia produïda.

Butlletí