XXVII Jornades de meteorologia Eduard Fontseré

dimarts, 16 novembre, 2021 - 00:00 a dissabte, 27 novembre, 2021 - 23:59
Format híbrid: en línia / presencial. A la Sala Pere i Joan Coromines, Institut d'Estudis Catalans

L'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) va presentar-se en societat organitzant les I Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè. Es van celebrar els dies 24, 25 i 26 de novembre de 1995 al Museu de la Ciència Fundació "la Caixa", i es van tractar diversos temes de Meteorologia. Els anys següents s'han anat celebrant puntualment noves edicions.

Enguany arriben les XXVII Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, en format híbrid. Del 16 al 27 de novembre de 2021, i aActe presencial el dissabte 27 a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans.

Com cada any senar, les ponències de les Jornades de Meteorologia i Climatologia Eduard Fontserè tindran una temàtica variada, agrupades en tres blocs: Meteorologia a la Mediterrània, Instruments i mètodes en meteorologia, i Climatologia de la Mediterrània.

Aquestes ponències tindran un format en línia, els vespres de dimarts i dijous durant dues setmanes, amb una cloenda en format presencial el dissabte 27 de novembre a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Durant l’acte es farà l’entrega del Premi Internacional Eduard Fontserè, tindrà lloc la sessió de pòsters, i l’entrega de la Medalla de l’ACAM.

Les jornades són gratuïtes, però cal inscripció prèvia abans del 15 de novembre.

Programa i més informació a: https://acam.cat/ca/XXVIIJEF


 

Etiquetes: 
Categories: 
Terra

Relacionats

Entrevista

Oriol Serratusell és regidor de Medi Natural, Salut Pública i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Parlem amb ell de la Declaració de Montcada per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients aprovada per la Xarxa en la seva 22a Assemblea,. Ens explica la situació de Montcada amb la situació de barraquisme al Pla de Besos, i els aprenentatges que poden treure altres municipis de la seva experiència.

Notícia

La 22a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ha estat sens dubte la del retrobament amb la presencialitat. Els ja 317 ens locals associats han aprovat la Declaració de Montcada i Reixac per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients, la qual cosa els compromés a avançar cap a unes ciutats i uns pobles més connectats amb la natura i promoure la naturalització i el verd urbà per millorar el benestar de les persones. Cal destacar també que a l’acte s’ha dedicat un espai on s’han pogut compartir experiències i projectes sobre gestió de residus i transició energètica i s'ha aprovat l’adhesió a la Declaració del II Congrés d’educació ambiental.

Notícia

Aquest 22 de juny, el ramat que durant dos mesos i mig ha pasturat per Collserola se’n tornarà a casa, al massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac. L'Ajuntament avaluarà els resultats de la feina feta per les ovelles en la prevenció d'incendis per decidir si s'amplia a altres barris de muntanya.

Butlletí