XXVII Jornades de meteorologia Eduard Fontseré

dimarts, 16 novembre, 2021 - 00:00 a dissabte, 27 novembre, 2021 - 23:59
Format híbrid: en línia / presencial. A la Sala Pere i Joan Coromines, Institut d'Estudis Catalans

L'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) va presentar-se en societat organitzant les I Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè. Es van celebrar els dies 24, 25 i 26 de novembre de 1995 al Museu de la Ciència Fundació "la Caixa", i es van tractar diversos temes de Meteorologia. Els anys següents s'han anat celebrant puntualment noves edicions.

Enguany arriben les XXVII Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, en format híbrid. Del 16 al 27 de novembre de 2021, i aActe presencial el dissabte 27 a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans.

Com cada any senar, les ponències de les Jornades de Meteorologia i Climatologia Eduard Fontserè tindran una temàtica variada, agrupades en tres blocs: Meteorologia a la Mediterrània, Instruments i mètodes en meteorologia, i Climatologia de la Mediterrània.

Aquestes ponències tindran un format en línia, els vespres de dimarts i dijous durant dues setmanes, amb una cloenda en format presencial el dissabte 27 de novembre a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Durant l’acte es farà l’entrega del Premi Internacional Eduard Fontserè, tindrà lloc la sessió de pòsters, i l’entrega de la Medalla de l’ACAM.

Les jornades són gratuïtes, però cal inscripció prèvia abans del 15 de novembre.

Programa i més informació a: https://acam.cat/ca/XXVIIJEF


 

Etiquetes: 
Categories: 
Terra

Relacionats

Acte
26/03/2022 - 20:30
Opinió

L’any 2022 que ara comença es compleixen 50 anys de la cristal·lització d’una idea complexa: la sostenibilitat. El 2022 farà mig segle de de la publicació de l’informe fundacional Els límits del creixement. Tot va començar l’estiu de 1970 quan un equip d'investigadors de l'Institut Tecnològic de Massachusetts va posar en marxa un estudi sobre les implicacions del creixement continuat a tot el món. Aquest estudi es feia per encàrrec del Club de Roma, una organització internacional no governamental creada el 1968 i formada per científics i polítics d’alt rang preocupats pel futur de la humanitat.

Notícia

S’ha aprovat, en votació parlamentària la creació del Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues de la Generalitat de Catalunya. Aquesta fita equipara el col·lectiu amb altres professionals de titulacions cientifico-tècniques que tenen cos propi, posant fi a anys de greuges comparatius i solucions parcials.

Butlletí