Impuls als primers horts urbans socials de Cubelles

16/10/2021 - 08:00

Les regidories de Benestar social i Medi ambient de l'Ajuntament de Cubelles impulsen els primers horts urbans socials al municipi

La iniciativa, pensada per reforçar les relacions personals entre col·lectius del municipi com la gent gran, infants i persones en risc de vulnerabilitat, permetrà recuperar les antigues terres de conreu de Can Travé

L’Ajuntament de Cubelles ha posat en marxa el primer projecte d’horts urbans de finalitats socials endegat al municipi. La iniciativa va més enllà del simple conreu de productes agrícoles i pretén promoure les relacions personals entre els seus usuaris, a banda de teixir vincles entre els seus participants i reforçar valors de companyonia i solidaritat entre col·lectius diversos com els infants, la gent gran i persones en situació de risc de vulnerabilitat social, segons ha avançat la regidora de Benestar social, Alexandra Corvillo.

Es tracta, doncs, d’un propòsit de caràcter comunitari, social i verd, amb especial incidència en el respecte per l’entorn natural, que permetrà, a més, recuperar els històrics terrenys de cultiu enclavats als Jardins de Can Travé, tal com ha remarcat el titular de Medi ambient, Josep Maria Hugué.

El projecte, del qual es coneixeran en breu els detalls per prendre-hi part, disposa de l’acompanyament de Tarpuna, una de les cooperatives amb més recorregut en aquesta mena d’empreses arreu de la demarcació, amb experiències a municipis com Sant Feliu del Llobregat, Cornellà i Barcelona.           


    

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí